Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Sikerek és csalódások esztendeje Enesén

A 2003-as esztendő sikerrel és csalódással egyaránt szolgált az eneseiek számára. Elkészült az iskolai aula, viszont nem nyertek a tornacsarnok építésére benyújtott pályázaton.
Enese polgármestere, Mesterházy József szerint 2003 az építkezés éve volt a községben. A település vezetőjének kijelentését alátámasztja az a tény is, hogy – a csatornázást leszámítva – befejeződött az utóbbi időszak legnagyobb önkormányzati beruházása, elkészült az általános iskola aulája. Az építkezés költsége megközelítette a 24 millió forintot.

A beruházást három sikeres pályázat segítségével tudták megvalósítani, de hozzá kellett adni az építési telkek eladásából származó saját részt is.
Mesterházy József szerint azonban más fontos feladatot is sikerült megoldani az elmúlt évben. Például a Szabadság utca 180 méteres szakasza új aszfaltszőnyeget kapott, a vízelvezető árkok már korábban elkészültek.

A Dózsa utca egy részére murvát terítettek, és szintén murva, illetve mart aszfalt került a Petőfi utca egyik leágazásának útburkolatára. A Soproni és a Szabadság utcában 280–280 méteres járdaszakaszt is rendbe tettek. A temetőben két kutat szereltek fel. A labdarúgók részére edzőpályát alakítottak ki és megújult a Hősök szobra. A sportöltözőben és a tűzoltószertárban megteremtették a gázfűtés lehetőségét. Játszóteret létesítettek, amit évente bővíteni szeretnének.

Enesén nagy figyelmet fordítanak a hagyományos rendezvényekre. Így 2003-ban tizenegyedik alkalommal rendezték meg az Enesei Zenei Nyár elnevezésű programot, de nem maradt el a falunap, a majális és a tavaszköszöntő sem. A községben vendégeskedett a parlament futballválogatottja, az eneseiek pedig a Puskás-stadionban a Szabad Föld-kupa döntőjében szerepeltek.

A 2004. évi tervekről a polgármester elmondta, hogy nem mondtak le a sportcsarnok felépítéséről, ezért tovább pályáznak. A lehetőségekhez mérten folytatni akarják az út- és járdafelújítást, és építési telkeket szándékoznak kialakítani. Az esztendő közepe táján pedig a testvértelepülések – Csíkszentmihály, Bős, St. Stefan – fiataljai részvételével és hagyományteremtő szándékkal találkozót szerveznek a kapcsolatok erősítése érdekében.

A nyolcnapos program során – melyen településenként tizenöt fiatal venne részt – többek között a környezetvédelem helyzetét és a droggal kapcsolatos kérdéseket tekintenék át. Ám Mesterházy József úgy vélte, 2004-ben mindennél fontosabb feladat lesz a működőképesség megtartása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdos árbevételt terveznek idén

Az összefogás mellett döntöttek a megyebeli sertéstartók és az érdekeik hatékonyabb érvényesítése… Tovább olvasom