Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Sietős hakni a diszkóban

Csak távolról figyelgetjük a kapuvári diszkó mindennapjait, hiába a fények az égen, hiába a lengén öltözött lányok vagy a kigyúrt és tetovált férfitestek. Látogatásunk még Ganxsta Zolee miatt is éppen csak indokolt...
Ganxsta Zolee
Meglepetésre szombat éjjel csak félház van a szebb napokat látott hotel étterméből diszkóvá alakított szórakozóhelyen. A bejutás egyszerű, mindössze néhány gyomori eredetű foltot kell kikerülni a járdán, leszurkolni a hatszáz forintot és már bent is vagyunk, sorban állás nélkül. A felfokozottságnak nyoma sincs. „ Szól " a zene, villognak a fények, pár lány az emelvényen rázza. A pultnál valamivel nagyobb a forgalom. Azt még nem tudni, mikor ér ide a „ kártel " . A tánctéren kisebb-nagyobb csoportokban vonaglanak a testek: fiúk, lányok vegyesen. Fentről a korlátnak támaszkodók nézik a mélyben mozgókat, akikre „ hópelyhek " hullnak vagy füst lepi el őket. A vécében egy letépett ajtó társaságában lehet megkönnyebbülni.

Apád helyett...

Egy jó óra múlva már Big Daddy és Steve ácsorog a falnak támaszkodva. A ruhatár mellett Zoli és O. J. Sámson. A bőrkabátos, veszkócsizmás Zolit aláírásáért ostromolják. Van, aki az ellenőrzőjebeli rovóját íratja alá a Dögléggyel – apád helyett apád. A lányok hasukra, kezükre íratnak, mások összeölelkeznek a tagokkal egy közös fotóra. Aktuális dolgokról faggatjuk Sámsont. Szerinte Anglia nyeri a vb-t. Zoli köztudomásúlag argentindrukker, még Maradona búcsúmeccsén is ott volt. „ Az nem baj, ezen nem veszünk össze, hisz ez csak egy játék " – mondja Sámson.

Fél óra

Fél kettőkor a volt girlös Geri Haliwell száma és még egy dal után a négy tag lép színpadra ellentmondást nem tűrően. CD betesz, mikrofon bekapcsol. Összeverődik a tömeg, de egyetlenegy Ganxstának öltözött gengszter sincs közöttük. Beindul a csápolás. A videoklipekből ismert számok szövegét mindenki énekli. O. J. a keverőpult mögött, a többiek előtte, egymás kezébe adják a mikrofont. Huszonöt perc és egy ráadásszám. A színpadi produkció nem látványos, Zoli néha tapsra buzdít vagy pacsit ad a feléje nyújtott kezekbe. A kialkudott fél óra után ismét dübörög a zene, de többen már a kijárat felé kezdenek araszolni. Befut még egy hír, hogy a diszkótól száz méterre egy másik szórakozóhelyen páran összeverekedtek. Akadt, akit törött orral vitt el a mentő, néhányan pedig a rendőrségen töltötték drága éjszakai perceiket. Az úton vércseppek tanúskodnak a verekedésről, de éjjel fél háromkor ez már senkit sem érdekel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenei csemegék Beleden

Első alkalommal rendezik meg a Rábaközi Zenei Napokat Beledben. Június 7. és 9. között számos… Tovább olvasom