Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

''Senki sem ráz úgy, mint maga''

Áder János Beszédes esték rendezvénysorozatának vendége volt Fábry Sándor Csornán.
Áder János országgyűlési képviselő Beszédes esték rendezvénysorozatának vendége volt csütörtökön Fábry Sándor, a népszerű műsorvezető Csornán. A Városi Művelődési Központban zsúfolt nézőtér előtt a showman a tőle megszokott könnyedséggel és közvetlenséggel tartotta szóval közönségét.

Fábry Sándor először felvidéki és erdélyi felmenőiről beszélt, majd budapesti, kényszerű társbérletben töltött gyermekkoráról mesélt. Fővárosi és leányfalui „kétlakiságáról" árult el részleteket. „Cifra nyomorúságban éltünk, mint középosztálybeli család. Himbált bennünket a nyomor" – jellemezte a gyermekéveket, majd hozzátette: nem vár az utókorra, ő még életében elhelyezi emléktábláját az Andrássy úti ház falán. Szakmai pályafutásáról a hallgatóság megtudhatta: Verebes István fedezte fel a Rádiókabaré számára egy házibulin rögtönzött Cicciolina-paródiával. Ezután mind többször szerepelt a rádiós műsorban, majd következett a Hócipő és ennek folyományaként a showder.

– Farkasházy Tivadarnak sokat köszönhetek, jól bánt velem. Fokozatosan adta a feladatokat, Déry Jánossal, Selmeczi Tiborral együtt vezettük például a Rádiókabarét. Jó, szép és sikeres korszaka volt az életemnek – emlékezett Fábry Sándor. A Hócipőnél indult később – azóta is népszerű – „dizájn centere", az első részben Petrasovits Anna frizuráit mutatta be. A sorozatból azóta könyv is készült. Az Esti showderről a következőket osztotta meg a közönséggel. – Az alapötlet nem az enyém volt, de tudtam, hogy át lehet venni a nyugati mintát azzal, hogy mi nem hamburgert szolgálunk fel, hanem hortobágyi húsos palacsintát. Tudtam, hogy képes vagyok embereket szórakoztatni, de a kezdéskor fogalmam sem volt, hogy van-e rá kereslet.

Meghatározó állomása volt életének a Terror Háza Múzeum. Kevesen tudják, hogy Fábry Sándor barátaival részt vett az intézmény létrehozásában, amibe „úgy csöppentem, mint Pilátus a Credóba". A showman munkájáért a köztársasági elnöktől tisztikeresztet kapott, „sőt, a köztársaság érdemes művésze is lettem 2000-ben. További díjak átvételét azonban nem tervezem" – tette hozzá. Magánéletéről keveset árult el a vendég, de kiderült például, hogy tisztaságmániás. „Nem szeretem, ha a mosatlan hegyekben áll, gyorsan mosogatok, de nem tökéletesen. De szőnyegrázásban első vagyok. A minap a takarítónőnk mondta is: »Senki sem ráz úgy, mint maga, Sanyi.«"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az élettársnak is joga, kötelessége

A temetőkről és a temetkezésről szóló törvényt 2005-ben módosította az Országgyűlés. A változások érintik az önkormányzatokat, a szolgáltatókat, de a temettető hozzátartozókat is. Csornán a napokban szervezett fórumon Prutkay János, a Belügyminisztérium munkatársa és dr. Ladocsy Géza, az Országos Temetkezési Egyesület elnökhelyettese tájékoztatta az érdeklődőket. Tovább olvasom