Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Semjén és Bodrogi is ott lesz a szanyi vadásznapon

Szanyban rendezik meg augusztus 18-án, szombaton az Országos Vadásznapot. Hazánk és a Kárpát-medence vadászait és a természet, vadászat, vadvédelem iránt érdeklődőket látja vendégül a község.
A szanyi vadásznap programja szombaton reggel fél 8-kor térzenével kezdődik a helyi fúvószenekar és a soproni Lövér Vadászkürtösök közreműködésével. Délelőtt 9 órakor tartják a Hubertus-misét a plébániatemplomban, melyet dr. Pápai Lajos megyés püspök celebrál.

Utána dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara megyei elnöke nyitja meg az eseményt, köszöntőt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke mond, majd kitüntetéseket adnak át.

A rendezvény a sportpályán folytatódik, ahol esküt tesznek az új vadászok és megnyitják a természetfotó-, képzőművészeti és trófeakiállítást, illetve kihirdetik a gyermekrajzpályázat eredményét. Délután kulturális műsorok szórakoztatják a közönséget. Fél háromkor fellép a Baranya Vadászkürt Együttes és a tamburazenekar Kópházáról. Négy órakor Erdélyi Tamás vadhangutánzó műsorát láthatják, majd kezdődik a szarvasbőgő verseny. Fél hatkor Bodrogi Gyula és Voith Ági műsora következik, hat órakor tombolasorsolás, fél hétkor kiderül, ki lett a vadásznap szépe. Este hét órakor fellép a szanyi Bokréta néptáncegyüttes, nyolckor Retroparty indul Szűcs Judit és a Neoton Party Banddel. Kilenc órától a Flört együttes muzsikál.

Napközben a látogatók részt vehetnek „zöldtanácsadáson", lesz állatsimogató, gyermekarcfestés, vadászati vetélkedő, vadászkutya-, solymászbemutató és a vadászíjasok is bemutatkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az igazgató büszke versenyző diákjaira

A bősárkányi Eötvös József Általános Iskola térségi feladatokat lát el, hiszen kilenc településről… Tovább olvasom