Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Segítséget kér az altatógép lecseréléséhez a kórház

A csornai Margit Kórház segítséget kér, hogy ki tudják cserélni végre a meghibásodott altatógépet.
A baj nem jár egyedül – tartja a mondás, ám hogy ez a valóságban sincs másként, arra ékes bizonyíték a csornai Margit Kórház esete. Nem elég, hogy az intézmény tetemes adóssággal küszködik, most újabb gond jelentkezett: meghibásodott az életmentő altatógép, melynek felújítását nem lehet gazdaságosan elvégezni. Ezért új berendezést kellene beszerezni, aminek az ára 15 millió forint.

– A gép 1987-ben készült, tehát eléggé koros, a cseréje indokolt. Ezért fordulunk a lakossághoz, vállalkozókhoz, cégekhez, intézményekhez és önkormányzatokhoz, hogy anyagiakkal segítsék az új berendezés beszerzését. A pénzbeni adományokat az Egészségfejlesztés a Rábaközben Alapítvány számlájára kérjük befizetni – mondta el dr. Krizmanich Mária igazgató főorvos.

Természetesen a Kórház vezetői megpróbálnak más forrásból is pénzhez jutni. Az igazgató főorvos elképzelhetőnek tartja, hogy a röntgengépek cseréjéhez hasonlóan az altatógépek lecseréléséhez is lesz pályázati lehetőség és a költségek bizonyos részét az állam biztosítja. Ha ilyen pályázatot nem írnak ki a szakminisztériumban, a feladatot akkor is meg kell oldani és a szükséges összeget elő kell teremteni.

Az „Egészségfejlesztés a Rábaközben" Alapítvány Kereskedelmi és Hitelbanknál vezetett számlaszáma: 10403318-33110572-00000000. A közhasznú alapítványra tett adományokról igazolást adnak, melynek a 30 százalékával a személyi jövedelemadó alapja csökkenthető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs igény a diákmunkára

Nehéz dolguk van azoknak a rábaközi diákoknak, akik lakó- helyükön szeretnének nyári munkát… Tovább olvasom