Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Sebességkijelző berendezéseket telepítenének

Csorna - Sikeres pályázat esetén három sebességkijelzőt telepítenek Csornán. Kettőt a 85-ös, egyet a 86-os főúton. A beruházás hárommillió forintba kerül.
Csorna képviselő-testülete legutóbbi ülésén jóváhagyta a városi sportfeladatok ellátására a Csornai Sportegyesülettel kötendő megállapodást. A dokumentumban rögzített feladatokra a sportegyesület részére 130 ezer, a Csukás-szakközépiskolának pedig 150 ezer forint támogatást biztosítanak. Támogatta a testület a szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás és nappali ellátási feladatokra intézményfenntartó társulás létrehozását Farád és Sopronnémeti önkormányzatával.

A város önkormányzata – mint a Csornahő Kft. alapítója – alapítói, tulajdonosi jogkörében nem járult hozzá a cég tulajdonában lévő két ingatlan – a Szent István téri 24,7 négyzetméteres iroda és a balatonfüredi 28,6 négyzetméteres üdülőegység – értékesítéséhez.

Pályázatot nyújtanak be a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által kiírt, a főutak átkelési szakaszain a sebesség csökkentésére alkalmas beavatkozások társfinanszírozására.

A beruházás bruttó bekerülési értéke 3 millió forint, az igényelt támogatás 2 millió 700 ezer, az önkormányzati saját erő 300 ezer forint. Siker esetén három sebességkijelző berendezést telepítenek. A 85-ös főúton egyet a kis-csornai buszmegálló elé, egyet a tejporgyárhoz. A harmadikat a 86-os főútra az Őrangyal-temető északi sarkához. A napirend tárgyalása során Turi György polgármester felolvasta dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost-prelátus levelét, aki arról az áldatlan állapotról fejtette ki véleményét, amit az óriási járműforgalom okoz a belvárosban. Egyben támogatásáról biztosított minden olyan intézkedést, amely a sebesség csökkentésére irányul.

Arról is döntöttek, hogy pályáznak az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz egy négyezer literes, 90 millió forint értékű gépjárműfecskendő beszerzésére. Továbbá pályáznak húsz védőruha beszerzésére 3 millió 400 ezer forint értékben. A testület úgy döntött, hogy a megyei szakigazgatási hivatal részére december elsejétől bérbe adja a Laky Döme utca 1. szám alatti önkormányzati épület első emeletén lévő, 90 négyzetméter alapterületű három irodát. A használatért évente, négyzetméterenként 10 ezer forint bérleti díjat állapítottak meg. Egyetértettek az önkormányzati tulajdonú Virágtermál Csorna kft. jogutód nélküli megszűnésével és a végelszámolási eljárás megindításával.

A testület a november 26. és december 24. között megrendezendő karácsonyi vásár idejére térítésmentesen a vásárt szervező cég rendelkezésére bocsátotta a Szent István tér városháza előtti részét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszteséges a cukorrépa-termesztés

Rábaköz - A gazdák gondolkodnak, termeljenek-e jövőre is cukorrépát. A felvásárlási ár ugyanis… Tovább olvasom