Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Santanáék előtt vokálozott

Carlos Santana együttese nemrégiben koncertezett Magyar- országon. A gitárvirtuóz fellépte előtt Nona, azaz Andrási Kati és együttese lépett fel. Nona vokalistájaként a bősárkányi Szélig Éva hangjára a gitárvirtuóz si odafigyelt. játékát.
Carlos Santana
A huszonéves bősárkányi lány, Szélig Éva jelenleg az esztergomi főiskola hallgatója, harmadikos gimnazista volt mikor bekerült a soproni színitanodába. Társainak is feltűnt, hogy Évinek bizony igen jó hangja van. Egy évvel később, 1998-ban már a Juice tánc -és nosztalgiazenekar tagja lett. Évi elmondása szerint, az együttesbe kerülése előtt nem foglalkoztatta az éneklés, színészi pályára készült. Eltelt egy újabb év és a lány a Birds jazz band zenekarban is énekelt, mivel a blues, a jazz és a rock stílus áll közel igazán hozzá.
-Nonával ismeretségünk, mint minden jól sikerült dolog, kapcsolatok útján alakult ki - ismerte be Évi. - Nonát a soproni évek alatt ismertem meg, akkor még Andrási Katiként. Körülbelül egy éve szerepel Nona néven. Első kislemeze "Arcod" címmel hallható, melyből videoklip is készült. Mikor később összefutottunk, arról meséltünk egymásnak, hogy kinek-kinek miként alakult a pályája.
A mostani vokálos felkérés Évit váratlanul érte, mert úgy gondolta, Nona profi vokálosokat akar maga mellé. Nem ez történt, így a lány két hónapja rendszeresen a fővárosba jár próbálni. Erre meg jött a Santana- koncert, ahova a gitáros menedzsmentje Nonát és csapatát választotta ki előzenekarnak.
- Ez valahol egy csodás mese, mert Nonának tényleg csak egy számát ismeri az ország - mondta.
A budapesti kisstadionban közel tizenötezer ember hallgatta Nona és vokálosai, köztük Évi hangját. Utánuk jöttek aztán Santanáék.

Carlos a háta mögött

- Mikor a zenekarunk épp hangolt, arra lettem figyelmes, hogy Santana ott áll mögöttem. Egy kicsit megremegett a lábam, de a koncert kezdetére összeszedtem magam. A többiek szerint az egész műsorunkat ott hallgatta végig, akkor azonban én már nem néztem a hátam mögé, csak az éneklésre figyeltem - mesélte.
- Azt bánom, hogy a mi kis koncertünk nagyon gyorsan eltelt.
Kicsit meseszerű az, hogy egy vidéki kislány a Santana közelében
vokálozgat és a gitáros még figyel is rá.
Évi álma azonban nem az, hogy vokalista legyen. Énekes szeretne lenni. Bevallása szerint, amit ő szeret, a blues, a jazz, az rétegzene, így nem fordulhat elő, hogy nagy nevű zenészek és nagy tömeg előtt énekeljen. Ha csak tízen nézik és tízen örülnek annak amit énekel, már akkor sem lesz csalódott.
Santana után és az őszi Nona nagylemez megjelenése előtt az
ország számos pontján élőben koncertezik az együttes. Szélig Évi
pedig szeptembertől a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakos diákja
lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tekerj, de figyelj!

Jönnek a szabadságok, kitörőben a nyári szünet. Kapuváron sokan bicikliznek: reggelente munkába,… Tovább olvasom