Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Sajtverseny Csermajorban

Idén Csermajorban rendezik meg az Országos Sajtversenyt, Sajtünnepet és Sajtvásárt.

A szeptember 24-ei rendezvényhez kapcsolódóan a szervezők versenyfelhívást tesznek közzé sajtok és sütemények nevezésére.Részletek>>

Olvasóink írták

 • 4. Capr 2011. szeptember 21. 15:35
  „rick_
  Maximálisan igazad van. Én ugyan nem vagyok tejipari szakember, de a sajtot kifejezetten szeretem. Így idén is ott leszek. A távolság szempontjából őszintén szólva mindegy, hogy Csermajorba megyek vagy Vitnyédre. Az meg irreleváns nekem, hogy vannak-e mutatványosok, céllövöldések vagy sem. Nem ezért megyek, hanem a sajtért.”
 • 3. rick_ 2011. szeptember 19. 21:50
  „2.

  Tavaly egy baráti társasággal elmentünk, mert egy ismerősöm is ott volt a sajtjával.
  Pár éve voltam Vitnyéden is. Ott nem tűnt másnak, mint egy jobbfajta falunapnak, amire a helyiek meg az éppen arra járók kimennek, mert végülis egy érdekes ESEMÉNY és kellemes szombati PROGRAM.

  Csermajorban ehhez képest azt láttam, hogy a magyar sajtgyártás tudományának egyik kultikus fellegvára megtelt a SAJT iránt érdeklődőkkel. Számtalan, az ország minden részéről érkező tejipari szakember és sajtkészítő arcán láttam a büszkeséget, ahogy barátaiknak, ismerőseiknek meséltek arról, hogy itt szívták magukba a szakmát.

  Láttam azt, hogy egy tradicionális és csodálatos élelmiszer - amely sok más élelmiszerhez hasonlóan az árérzékeny és igénytelen fogyasztói tömegek, meg a tömegtermelésben és a profitnövelésben érdekelt élelmiszeripari nagyüzemek módszereinek hatására ma már egy lesilányult, nyomokban tejet is tartalmazó termékké - ma is tud tündökölni, ma is vannak fiatal mesterei, akik tisztelik az alapanyagot, a termék kultúráját és a fogyasztót is.

  Idén is készülök menni, mert ez olyan, mintha egy zarándoklatra mennék a magyar sajt egyik szentélyébe.

  Lehet, hogy nem érted a különbséget, de akkor mindegy is.

  Nekem mindenesetre tök rendben van, hogy csak olyanokkal találkozom ott, akik négy, hét, húsz, vagy többszáz kilométernyi távolság leküzdésének áldozatát képesek meghozni azért, hogy ott lehessenek és nem egy olyan közönség része lenni, ami tele van egy rakat fanyalgó helyi suttyóval, meg f*szkalappal... :)”
 • 2. alekínyó 2011. szeptember 16. 17:29
  „Jobb volt a helyszín Vitnyéden! A kapuváriak biciklivel is kitekerhettek,mert nem volt messze! Csermajor 7km Kapuvárról, hiába szerveznek különbuszokat,az már macerás... Asszem ezt megint valami hozzá nem értő okostojás döntötte el Győrben. Vitnyéden még az átutazók is megálltak, mert útba esett. No de mindegy, idegenek döntenek mi meg csak lesünk neki...”
 • 1. profi10 2011. szeptember 15. 20:05
  „Az iskolát már elsorvasztották, most jönnek körülnézni a lehetséges vevők, akiknek át lehet játszani a területet és a tanüzemet!
  Már párszor leírtam, hogy inkább a haszontalan és értelmetlen megyei önkormányzatot (mint fenntartót) kellene megszűntetni, mint a nagy multtal rendelkező, híres iskolát.
  A tanárokból sajnos már hírmondó is alig maradt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatás a premontreieknél

A Bágyogszovátért Egyesület célkitűzése, hogy megőrizze és ápolja a helyi értékeket és a térség… Tovább olvasom