Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Saját rendelésére hívta ki a doktor a beteget

A kapuvári önkormányzat panaszirodája februárban alakult. Az első hetekben az új betegirányítási rendszer miatt kaptak bejelentéseket.

– A panasziroda még februárban alakult, akkor hetente tizenöt-húsz bejelentésünk volt, többségében a betegek számára megfelelő kórház kiválasztása miatt – mondta el a Kisalföldnek Boross János, a kapuvári önkormányzat egészségügyi panaszirodájának vezetője. Az egészségügyi reform továbbgyűrűzésével nem szűnt meg a panaszok áradata az iroda felé, ám számuk heti három-négyre csökkent. Napjainkban azonban többségében névtelen bejelentések érkeznek, melyek már az orvosi ellátás hiányosságait tárják fel. – A névtelen bejelentéseket nem tudjuk kivizsgálni, az emberek félnek, mert általában ahhoz az orvoshoz kerülnek vissza, akiről e bejelentést tették – jegyezte meg az irodavezető.

Indokként arra hivatkozott, hogy a koronát vegye le az az orvos, aki majd a további kezeléseket is elvégzi.
Tegnap délután azonban egy olyan bejelentés érkezett, amelynél a panaszos vállalva nevét, felhívta a figyelmet a járóbeteg-rendelés egyik visszásságára. A kapuvári Tarr Lászlóné a minap a rendelőintézetben működő fogászatra ment be, hogy az egyik fogáról a koronát levetesse. – A hivatalos rendelési időben jártam ott, a folyosón rajtam kívül nem várt fogászatra senki – kezdte a panaszos. A rendelő ajtaján ki is volt írva a koronalevétel kétezer forintos díja, így a beteg felkészülve állhatott az orvos elé. Ám ekkor csalatkoznia kellett, hiszen az ott dolgozó – Kapuváron helyettesítő – fogorvos elutasította a beteg kérését. 

Tarrné hiába hivatkozott arra, hogy fizet a levételért, egyedül van már csak a rendelésre, a doktor nem fogadta el az érvelést és a beteget a vidéki rendelésére akarta kihívni. – Hiába hivatkoztam arra, hogy kapuvári vagyok és amúgy is ennek a rendelőnek a körzetébe tartozom, azt mondta: ha nem megyek ki az ő rendelőjébe, akkor vetessem le a koronát azzal, akivel akarom – mondta a panaszos. Tarrné még hozzátette: a doktornő arra is hivatkozott, hogy a következő héten nem dolgozik és nincs ideje a betegre.

Panaszával végül lapunkhoz és a kapuvári panaszirodához fordult. Boross János az eset kapcsán kijelentette: a fogászati ellátás mint alapellátás a helyi önkormányzat feladata, melyek elvégzésével a városháza vállalkozó fogorvosokat bízott meg, így a fent említett doktornőt is. Az irodavezető szerint a rendelési időben a bejelentkező betegek kezelését az orvosnak kötelessége elvégezni. Miután ez nem történt meg, Tarrné panaszát jegyzőkönyvbe vették és az egészségügyi bizottsághoz történő jelzés után a panaszt kivizsgálják.

– A történet mindkét résztvevőjét meghallgatjuk és az ügyet kivizsgálva megtesszük a szükséges lépéseket – mondta Boross János.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pásztori pásztor tartja a hagyományokat

Pásztori pásztora, Jandó Sándor igazi „pusztai", sorsát elfogadó ember. Édesapja örökébe lépett, amikor juhásznak állt négy évvel ezelőtt. Naponta huszonöt kilométert gyalogol, közben gondolkodik a világ folyásán, és imádkozik; meghalt fiáért is. No meg figyeli a nyájat, szinte együtt él a bárányokkal. Tovább olvasom