Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Saját húsboltot nyit a kapuvári önkormányzat - videó

A Kapuvár Hús Zrt. felszámolása miatt bezárt húsbolt újbóli megnyitásáról határozott Kapuvár vezetése. A városi húsáruházat az önkormányzat saját cége üzemelteti.

Csütörtökön reggel újra nyit a Kapuvári Hús Zrt. egykori mintaboltja a Fő téren. Az újbóli nyitás érdekessége, hogy nem egy vállalkozó, hanem a kapuvári önkormányzat – saját cégén keresztül – üzemelteti a húsboltot. A nyitás körülményeiről az önkormányzati tulajdonban lévő Kapukom Kft. ügyvezetője, Németh D. László beszélt a Kisalföldnek.

– A helyi húsgyár és ezáltal a mintabolt leállása után a város vezetése úgy érzékelte, hogy komoly hiány keletkezett a húsellátás terén. Akadtak a hetvenes éveket idéző sorban állások, feliratkozások a húskereskedelemben – fogalmazott az ügyvezető. Hangoztatta, a kapuvári húsgyár mintaboltja évtizedek óta jól bejáratott üzlet volt a Fő téren, újranyitása városi érdek.Videó: Oxygen.


– Azt, hogy az üzlet jól működött, mi sem jelzi jobban, mint hogy a bezárás után nagyon sok érdeklődő vállalkozó volt annak további működtetésére – tette hozzá az ügyvezető. Az önkormányzat végül úgy döntött, a bolt működtetése illeszkedik a város azon igényéhez, miszerint a lakosság kiszolgálása nem csak vállalkozói érdek.

Városi húsáruházként nyílik újra az egykori mintabolt: Császár Antal üzletvezető (jobbra) és munkatársai már készülnek a nyitásra.
Városi húsáruházként nyílik újra az egykori mintabolt: Császár Antal üzletvezető (jobbra) és munkatársai már készülnek a nyitásra.


– Megbízott üzletvezetőnk, Császár Antal segítségével aztán megkezdtük a beszállítók felkutatását, akik között 70–80 százalékban rábaközi termelők vannak – mondta Németh D. László. A Kapuvár Városi Húsáruház néven, csütörtökön nyíló boltba csornai, győri, pápai és többek közt egyházasfalui termelők szállítják termékeiket. A választékban a jól megszokott sertés-, marha- és baromfitermékek lesznek, kiegészítve némi fűszerrel és tésztafélével. Maga az üzlet ingatlanként eddig is városi tulajdonban volt, a húsgyár bérelte a helyiséget.

Németh D. László elmondta, a berendezést egyelőre bérlik, mivel az a Kapuvári Hús Zrt. tulajdona, megvásárlása csak a felszámolási eljárás végével lehetséges. Az ügyvezetőtől megtudtuk, a Kapukom leült tárgyalni az üzlet régi munkatársaival, akik közül két várakozó kivételével négyen továbbra is vállalták a munkát, immár városi alkalmazottként. A Kapukom ügyvezetője elmondta, a városi tulajdonú cég megalakulásakor is cél volt, hogy vállalkozói tevékenységgel segítsék hosszú távon a helyi költségvetést. Ennek másik példája a Hany Istók Kerékpáros Centrum üzemeltetése is. Németh D. László hozzátette, további fejlesztésekben gondolkodnak, többek közt az említett húsáruházban is.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. villámcsapás 2012. december 08. 14:04
  „Nem vagyok kapuvári,de biztos,hogy a jó minőségér,és a finom termékekért ebbe a boltba fogok sokszor menni,és még reklámozom is a sok ismerőseim között!
  --A jó íz mindig is ide húzott a kapuvári hústermékekhez.!”
 • 31. wellington 2012. december 01. 08:02
  „togyi: ott dolgozótól tudom, hogy pénteken is közel annyi vevő volt a boltban, mint a nyitáskor. Több száz. Szerintem az a hitelrontás, mikor valaki olyanokat irogat, hogy már másnap üres volt a bolt.”
 • 30. lolka50 2012. december 01. 07:05
  „Örüljünk annak hogy lett egy olyan Húsbolt ahol frisset kapunk! Lehetne regélni a másik kettő Húsboltról ,sok mocsok árut eladtak a közelmúltba!! Vettetek már büdös húst? Szörnyű az biztos!!Hol van ilyenkor a Fogyasztó védelem? Haggyjátok abba a támadásokat minek az?!!”
 • 29. kisló 2012. november 30. 20:49
  „Én nem vagyok irigy azokra akik beszállitanak nincs érdekeltségem benne , de arra kiváncsi lennék hogy plédául a többi húsboltot üzemeltető vállakozás mit szól az elmúlt napokban ellenük folytatott negativ reklámra ! Konkrétan a lejárató hadjáratra " húshiány, nem tudták kielégíteni a városi igényeket, a többi bolt drágább stb... !! Nagyon nem volt korekt amit csináltak és igazság alapja sincs, simán hitelrontás !!!! Az önkormányzat arra nem gondolt hogy ezek a vállakozások is valószinűleg nem miskolciakat alkalmaznak és ezek az alkalmazottak nem hinném hogy nyugodtan aludtak a napokban mert ma kapuváron bármilyen állás nagy kincs ?!?! Az meg hogy ma üres volt a bolt nem biztos hogy a bolt hibája! Nincs vásárlóerő ma Kapuváron ez a legnagyobb baj napról napra él lassan mindenki ! Ezt az önkormányzatnak alaposabban át kellett volna gondolni mielőtt belevág felmérni a piacot vagy legalább megkérdezni egy-két hozzáértő személyt !! Ha kiadta volna magát az üzletet akkor csak bevétel származott volna belöle a licit tiszta versenyt teremtett volna és nem lenne ennyi háborgás ! Igy viszont veszteség is lehet belöle! Nem rossz szándékból irtam le a véleményem!!!!!”
 • 28. levente0304 2012. november 30. 18:26
  „Név nélkül osztani az észt és mocskolódni, az megy. Kiváncsi lennék, Ti mit tettetek eddig a városért? Mielőtt itéltek, nézzetek kicsit magatokba is!”
 • 27. pacalpöri 2012. november 30. 17:17
  „26....... mert akkor olcsóbb lesz a farhát, meg a csirkeláb?”
 • 26. Reális 2012. november 30. 15:30
  „De messze van még 2014!”
 • 25. egyapuka 2012. november 30. 14:13
  „A húgyárról meg persze csönd van, vagy ..............”
 • 24. pacalpöri 2012. november 30. 11:17
  „Ma délelött már a megszokott-szinte senki-forgalom volt!
  Ez leadható???”
 • 23. kisló 2012. november 30. 09:06
  „Már lassan az amerikai CNN en is az fog menni, hogy megmentették a kapuváriakat a húshiánytól !!! Vicc !! Akkor az elmúlt egy hónapba Kapuváron nem ettek húst ???? Mennyien nem látják a fától az erdőt !!!! A cenzúra meg valóban müködik !!”
 • 22. enesei 2012. november 30. 08:02
  „21.
  Valahol ül egy ´"sajtófelelös". Vagy a moderátor mellett, vagy "Zsarátnokon", aki kapkod a telefon után. Nem kizárólag politikai töltetböl. Természtesen csupán a közrend megzavarására alkalmas hozzászólásokat törölteti. Nem hiszem, hogy Ildikó néni tanitványa.”
 • 21. Ikvafalvy 2012. november 29. 21:39
  „18. Mi a szanalom????????? Ujra van bolt?????
  TTe vagy egy szanalom!!”
 • 20. Ikvafalvy 2012. november 29. 21:35
  „Ezek a hsz-ok!! Nincs bolt az a baj,van bolt az a baj!!!! Mit akartok?
  Ausztriba van eleg hus!!!!! Irany Pamhagen!!!!”
 • 19. kishektor 2012. november 29. 20:16
  „ensei ! / 19 - 20 / igazad van !
  Ők Ildikó néni tanítványai !”
 • 18. Reális 2012. november 29. 12:41
  „Szánalom ami megy Kapuváron!”
 • 17. enesei 2012. november 29. 09:25
  „Akkor tehát a kapuváriak központi problémája megoldódott. A vasárnapi rántotthús biztosítva van. A világ újra szép és kerek. :)”
 • 16. pacalpöri 2012. november 29. 08:21
  „Kinyitott, és mint a régi időkben tömött sorok vártak a bejutásra!”
 • 15. nemjani 2012. november 28. 17:21
  „Kedves Sportman!

  1. Örülök, hogy örülsz!
  2. Nem vettem még büdös húst.
  3. Hogy egy 10ezres városban (+vonzáskörzet) húsboltra, ami minőségi, friss árut forgalmaz szükség van, az evidencia. Ezért nem ragadok billentyűzetet.
  4. Hogy mások sem a büdös/jószagú hús miatt ragadtak tollat, az is magától értetődik
  5.A tulajdonosi és beszállítói kör összetétele miatt viszont annál inkább.
  6. A cikkben a beszállítók nincsenek nevesítve. Honnan tudod, hogy garantálják a minőséget? (Én is elvárom.)
  7. Lehetne elmélkedni a politikai etikáról, mit szabad, mit nem, mi ildomos, mi nem, de nem e fórum hivatott erre. Elég, ha annyit idézek: "Ne mi nyerjük a legtöbbet!"
  8. De még ehhez sem tartják magukat.

  Remélem, jó húst kapsz a megszokott helyen!”
 • 14. sportman 2012. november 28. 13:26
  „Nemjani!
  Vettél már büdös húst? Mert én már többször is, de nem a Mintaboltban!
  A boltra szükség van, a vásárlók által megszokott helyen! A minőséget pedig a beszállítói kör garantálja!
  Örülök!!!
  További szép napot!”
 • 13. Lali49 2012. november 27. 22:28
  „A kisujjamat nem merném megharapni, hogy a házát úgy gyújtották fel, az írígység nagy betegség”
32 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilsárkány polgármestere Szalai Miklós lett

Szalai Miklós az új szilsárkányi polgármester, tájékoztatott nem sokkal este nyolc óra előtt… Tovább olvasom