Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Saját céget alapított Himod

A helyi szolgáltatások elvégzésére, a turisztikai feladatok koordinálására és a költségvetés bevételeinek növelésére saját céget hozott létre Himod. Ettől már idén többmilliós megtakarítást remélnek.
Néhány napja jött létre Himod önkormányzati tulajdonú gazdasági társasága, a Godena kft.

– Az önkormányzati kft.-t a járásközpont, Kapuvár hasonló cégének tapasztalatai nyomán hoztuk létre. Elsődleges feladata a himodi költségvetés bevételeinek növelése – tájékoztatott Garabné Gulyás Mária alpolgármester.

Az önkormányzati cég főbb feladatai a helyi szolgáltatások szervezése, a településrendezési feladatok – így többek közt a hóeltakarítás, közterület-rendezés – elvégzése, a turisztika fejlesztése, gasztronómiai és egyéb rendezvények szervezése. A helyi utak, járdák rendbetételével és önkormányzati célú pályázatok koordinálásával is a kft.-t bízzák meg.

A művelődési ház udvara: a május eleji programokra elkészülhet.
A művelődési ház udvara: a május eleji programokra elkészülhet.

– A cég alapításának – az említett feladatokon túl – a legnagyobb előnye, hogy a szolgáltatások és beszerzések után – az önkormányzattal ellentétben – visszaigényelheti az általános forgalmi adót. Erre az intézmények (óvoda, iskola) működtetésének zavartalansága miatt is szükség van. Ily módon már idén többmilliós bevételt remélünk – mondta Garabné. Hangsúlyozta: fontos, hogy a cég bevételt termelve gyarapítsa a falu kasszáját.

Ezt remélik a művelődési ház most készülő udvarán megrendezett programoktól is, melyekben nagy szerepet szánnak a helyi gasztronómiának. – Ám nemcsak az udvart, hanem a mellette lévő tűzoltószertárat is felújítjuk, ahol reményeink szerint a helyi fiatalság szervezi meg programjait – tette hozzá Módos Ferenc polgármester.

– Május végén nemzetközi terepralifutamot szervez egy fővárosi vállalkozás a himodi önkormányzati cég közreműködésével, melyre több száz résztvevőt és legalább ugyanennyi látogatót várunk a községbe – adott hangot várakozásainak Garabné Gulyás Mária. Az alpolgármester hangsúlyozta, a verseny lebonyolítása munkalehetőséget teremt a helyi fiatalok, önkéntes tűzoltók, sportolók számára a vendéglátás, a biztonságtechnika területén. A vendégek pedig kibérelhetik a falu szálláshelyeit is. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részletek a gazdálkodásról Kapuváron

A város önkormányzatának képviselő-testülete április 29-én, hétfőn délután három órakor tartja… Tovább olvasom