Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Rövid időre a kórház bejáratát is lezárták

Nem változik Csorna belvárosának forgalmi rendje a csatornajavítás idejére. Az Erzsébet királyné utcai kereszteződés jelzőlámpáinak kikapcsolását a szakemberek nem támogatták.
 
Csornán napról napra változik a közlekedési helyzet. A témával kapcsolatban – mint korábban megírtuk – a képviselő-testületi ülésen felvetődött: az Erzsébet királyné utcai kereszteződésben módosítani kellene a forgalmi rendet. Akkor a polgármester azt ígérte, felveti a lehetőséget és kéri az illetékes hatóságok intézkedését.

A múlt heti, a csatornafelújítás okán tartott egyeztetésen, melyen a Pannon-Víz, a rendőrség, az önkormányzat, a Margit Kórház, a kivitelező cég és a közútkezelő munkatársai vettek részt, megvitatták a javaslatot, de a gyalogosközlekedés biztonságát szem előtt tartva nem támogatták az ötletet. Szó volt még a kórház előtti gyalogosátjáró megnyitásáról, ám a szakemberek véleménye szerint ez sem forgalombiztonsági szempontból, sem a gyalogosok védelme szempontjából nem lenne szerencsés.

A felújítási munkák a kórház bejáratát is érintették – tájékoztatta lapunkat Bertha Zoltán üzemmérnökség-vezető.
A felújítási munkák a kórház bejáratát is érintették – tájékoztatta lapunkat Bertha Zoltán üzemmérnökség-vezető.

Bertha Zoltán, a Pannon-Víz zrt. csornai üzemmérnökségének vezetője a legújabb fejleményekről elmondta: szombat délután elkészült a Margit Kórház szennyvízbekötésének kiváltása, így az intézmény főbejáratánál kialakított ideiglenes lezárást megszüntették. A gyalogos-, kerekesszékes-, kerékpárosforgalom ismét használhatja a bejáratot. A gépjárművek továbbra is csak a Kórház utcai, azaz a hátsó kerítésnél megnyitott kapun közlekedhetnek. Mint megtudtuk: a csatornajavítás második üteme az előre meghatározottak szerint folytatódik. A kivitelező rövidesen eléri a temetőnél lévő körforgalmat, a beruházás befejezése augusztus végére várható.

A közlekedésről még elmondható: a városi forgalmi rend, ami a tehergépjárműveket illeti, nem változik. A Csornát elkerülő terelőút igénybevételével az eddigi hosszabb megtett út mellett július elsejétől az e-útdíj is többletköltségeket ró azokra a kamionosokra, akik el akarják kerülni a települést.

Olvasóink írták

 • 7. GabeszI 2013. július 23. 23:54
  „Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Egy kollégám az Őrségben nyaralt és szeretett volna hazamenni Szombaton Budapest környékére. Csornán sikerült is átmennie vagy 1 óra alatt. Hétfőn meg is kérdezte: " Ti ezt, hogy bírjátok? Ez egy tragédia! Mit tesz a városvezetés?" A válaszom csak ennyi volt: " Sehogy, nem tesznek semmit sem. Ez Csorna! Egyre gyakrabban felteszem a kérdést, - van nekünk itt Csornán Polgármesterünk? Testületünk, amelyik foglalkozik ezzel a nyomorult várossal? A választ szerintem mindenki tudja, - nincs!”
 • 6. szati69 2013. július 23. 16:46
  „Kedves turisták és Csornát útba ejtő utazók! Mielőtt a város rossz hírét keltenék, gondoljanak arra, hogy egy új technológiát alkalmaz a megbízó. Valószínűleg, a földtani és tengerbiológiai sajátosságokat figyelembe véve, nem használhatnak előre gyártott elemeket. Azokat helyben formálják, illesztik, majd hagyják másnap reggelig kötni. A technológia hátránya, hogy naponta csak 4x2 méteres darabot készíthetnek. A kereszteződés megnyitására pedig azért vártunk a burkolati jelek festése után másfél hetet, mert ennyi idő kellett a speciális festéknek a száradáshoz. Ölelje meg a városvezetés a "szakembereit" és ugorjanak a gödörbe.”
 • 5. szati69 2013. július 23. 16:15
  „A rendőrséggel miről egyeztetnek? Tegyenek-e trafit az út szakaszra? Korábbi eset: Kórház előtti buszmegállóba rendőr autó. Belső sávba kamion megáll a mozi felől érkező gyalogosnak, mellette vagy 3 autó ment el. Nénike meg ácsorgott a kamion előtt. A rend feszes őrei még a dudát sem voltak képesek megnyomni. Ebből gondolom hogy ők nem ismerik a kresz szabályait. Egyszerűbb a trafi mögött hesszelni.”
 • 4. miro132 2013. július 23. 09:28
  „Felhábortió!!

  Polgármester úr! Többször kértük már azt, hogy rendelje ela folyamatos munkavégzést !! Végre csináljon már valamit! Hihetetlen hogy a 350M es csatornát augusztus végéig javitják meg! Azt jelenti hogy naponta 8m csatornat épitenek ami óránként 1m gratulálok. Ehhez még gépeket is használnak ????”
 • 3. Goldman 2013. július 22. 17:57
  „Nekem ez tetszik: "a gyalogosközlekedés biztonságát szem előtt tartva nem támogatták az ötletet"
  És amikor ki volt kapcsolva a lámpa akkor mi a csudát támogattak?
  Fél perccel való zöld jelzés hosszabbítás és nem alakul ki ez a sor.”
 • 2. GabeszI 2013. július 22. 15:25
  „Sajnos tényleg gyenge a városvezetés! Felháborító, hogy egy csatornát hónapokig kell javítgatni. Le kellene zárni a várost. Aki itt lakik jöhet-mehet, a többi megkerüljön amerre csak akar. A belvárosban már nem lehet megmaradni, bűz, szenny és hangzavar van.”
 • 1. Jimmybátyó 2013. július 22. 15:08
  „Magyarul tovább szívatják a jó népet,mert a mérnökuraknak így kényelmes! Gyenge a városvezetés itt is látszik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fazekastalálkozót rendeztek a mesterség falujában

A fazekas elődök emléke előtt tisztelegtek szombaton Dörben. A fazekasok falujában ma már csak egy… Tovább olvasom