Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Rövid határidőket ígér a csornai polgármester

A csornai városvezetés örül és minden segítséget megad az új gyár létesítéséhez. A polgármester rövid határidőket ígért és gyors egyezséget a telek értékesítésénél is.

A csornai önkormányzat a törvény adta kereteken belül minden segítséget megad az Ecosolifer kft.-nek, közölte a Kisalfölddel Turi György. A város polgármestere hozzátette: a településnek az az érdeke, hogy az üzem mielőbb megkezdhesse a termelést. Mint a Kisalföld elsőként megírta: még idén szeptemberben 160 alkalmazottat foglalkoztató napelemgyár építése indul meg az ipari parkban.

– Egyelőre kevés, szinte csak a sajtóban olvasott információk állnak rendelkezésemre – mondta Turi György. – Alig várom, hogy a befektető képviselője megkeresse az önkormányzatot és tárgyalhassunk a részletekről. Örülök neki, hogy a beruházó rövid határidőkben gondolkodik. Azt megígérhetem, hogy minden ügyintézés, ami a polgármesteri hivatalra tartozik, a lehető legrövidebb időt veszi majd igénybe. Természetesen vannak törvény által előírt határidők, melyeket tartanunk kell. De ezeknél a minimumra törekszünk.

Ha kell, akár rendkívüli ülést is összehívok. Biztos vagyok benne, hogy meg tudunk egyezni a befektetővel. Csornának és a Rábaköznek nagyon nagy szüksége van az ilyen fejlesztésekre.

A polgármester hozzátette: az ipari parkban egy 3,5 hektáros telek van a város tulajdonában. A területet egyszer már értékesítették, de mivel a vevő nem teljesítette a vállaltakat, az önkormányzat élt a visszavásárlás jogával. Turi György úgy véli, a képviselő-testület tagjai boldogan döntenek majd az adásvételről.

– A telek közműves, víz, villany, szennyvízcsatorna, úthálózat rendelkezésre áll, a gáz a telekhatáron van. Az értékesítésnek szabályai vannak persze, a végső döntést a képviselő-testület hozza meg. Ha kell, akár rendkívüli ülést is összehívok. Biztos vagyok benne, hogy meg tudunk egyezni a befektetővel. Csornának és a Rábaköznek nagyon nagy szüksége van az ilyen fejlesztésekre. A város nevében szeretném is megköszönni mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a cég településünket választotta. Gyopáros képviselő úrnak, Áder Jánosnak, illetve a kormánynak is, mely a szükséges támogatást megadja a tulajdonosnak. Én is nagyon remélem, hogy nem az első és egyetlen fecske marad az Ecosolifer kft. és követik majd a többiek – tette hozzá a polgármester.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Megakrieger 2011. július 25. 14:58
  „nem tudom mit hőzöngtök, egy szóval sem védtem egyiket se, de éltessétek csak őket, emeljétek jó magasra, hogy legyen honnét pottyantani a fejetekre :)”
 • 22. babucika3311 2011. július 25. 13:06
  „Megakrieger: olvasd el a korábbi hozzászólásomat is légy kedves. Polgármester Úr szavaira reagálás: miért veszed kész pénznek, hogy mindez igaz lenne? Mert ha megkérdeznéd tőle és azt mondaná, hogy igaz, akkor nem mond igazat. Közölték a polgármester úrral a beruházást, ennek ellenére egy köszönöm nem jött ki a száján sem a Kormány felé, sem a képviselők felé. Egyébként meg miért is kellett volna a polgármesternek bejelenteni a sajtó és a közönség felé? Mit is tett ő ezért a beruházásért? SEMMIT, értsd SEMMIT. Mint ahogy egyéb más, Csorna fejlődését szolgáló dolgot sem tett eddig a városért. Csak hőzöng és fenyegetőzik. Jah és ami a legszánalmasabb, hogy magát sajnáltatja. Hallottam olyanról, hogy az ügyes, dolgozni vágyó beosztott elvégzett valami nagy dolgot és a főnök úgy állította be, mintha ő csinálta volna. Ha Turi jelenti be a gyár érkezését, az kb. ilyen lett volna. De hála isten egy polgármester soha nem is volt és nem is lesz egy országgyűlési képviselő főnöke.
  Mond egyébként te hol élsz? mert nem ebben a világban, az tuti......”
 • 21. kukszi 2011. július 25. 13:03
  „Áruld már el,hol van az a párt bizottság.
  Én úgy tudom rendszer váltáskor megszűntek.”
 • 20. Megakrieger 2011. július 25. 12:19
  „16. kukszi 2011.07.23. 10:59

  Nincs párt bizottság aki leszóljon,szerencsére.

  -szerintem van”
 • 19. Megakrieger 2011. július 25. 10:27
  „"Egyelőre kevés, szinte csak a sajtóban olvasott információk állnak rendelkezésemre - mondta Turi György"

  Nekem olyan érzésem van abból, hogy nem a polgármester jelentette be -ráadásul Győrben-, hanem a fideszes képviselő, hogy a polgármestert igyekeznek kihagyni a buliból, már amennyire lehet és maguknak felhasználni reklámként, azt sugallja a polgármester fenti kijelentése is, hogy ő sem tud semmit, nem vele egyeztetnek és sajtóhírekből tud a dologról...

  Remélem nem lesz az a vége, mint a többi kezdetben reményteljes csornai beruházásnak és nem őrlődik fel az egész politikusok és gazdasági egyéni érdekek harcaiban, mert úgy kellene ez Csornának és a környező településeknek, mint egy falat kenyér.”
 • 18. CSIRIBIRI 2011. július 24. 12:47
  „Most márcsak a "Charles Bronsonnak" és a csornaiak szemében "gyüttnent gyopinak" kell iparkodni a magaslabda leütésével .
  Hajrá Csorna !!!”
 • 17. gombócartúr 2011. július 24. 10:12
  „Na, ez a város megint nem hazudtolta meg önmagát: szerintem ez elég nagy beruházás ahhoz, hogy örülni lehessen neki! Még a győri ipari parkban is nagy vállalkozást jelentene egy 160 fős cég! De elégedetlenkedjetek nyugodtan, majd én jelentkezem a gyárba! Legalább nem kell hajnalban Győrbe járnom! Inkább kivárom, míg fehérre vált a vasúti lámpa a Sárkánynál!”
 • 16. kukszi 2011. július 23. 10:59
  „Nincs párt bizottság aki leszóljon,szerencsére.
  Viszont az ügyintézési határidők tól-ig rendszerben vannak megszabva,
  Nem kell az ügyiraton az utolsó napig rajt ülni./mint ez szokás/
  Nem kell,különböző mondva csinált indokokkal fellebbezgetni,/ lásd az AUDI beruházás/
  Mindegy nekünk, hogy ki kinek a barátja, egy a fontos, hogy az üzem épüljön.
  Optimistábban álljatok a dologhoz,ne próbáljatok a kákán csomót keresni.”
 • 15. thermál 2011. július 22. 19:08
  „Mindenki úgy "száll" el ahogy akar, de 70 nap alatt kell minden engedélyt beszerezni az építkezés megkezdéséhez. Szeretném azt hinni én is , hogy lehetséges, de az eszem azt mondja, ilyen nincs. Egy családi ház építését sem lehet ennyi idő alatt elkezdeni. Ilyen határidőket csak politikusok tudnak produkálni, amennyiben nem sikerül tartani az igéretet, akkor majd azt mondják: az " ellenség keze betette a lábát" és kineveznek valakiket bűnbaknak. Szeretném kihangsúlyozni, hogy sokkal nagyobb bizalommal fogadtam volna a bejelentést, ha Csornán , a képviselő testület, a polgármester jelenlétében, akár nyilvánosan került volna sorra. Nem jó, ha ilyen fontos kérdésben néhány jólértesült többet tud mint az újságíró. Anyilvánosság az az erő amely vissza fogja a túlzásokat.”
 • 14. ferde 2011. július 22. 17:16
  „Azért még várjunk a csornaiakat megmentő politikusok égbe magasztalásával! Talán meg kellene várni amíg felépül a gyár. Egy garázs építési engedélyét sem lehet megszerezni két hónap alatt, nem egy gyárét, ahol még környezettanulmány, meg mindenféle technológiai engedély szükségeltetik. Habár lehet, hogy itt is úgy lesz mint 20-25 évvel ezelőtt, hogy leszólnak a pártbizottságról, és délután ott az engedély. Az is nagyon érdekes, hogy, ugyan az a személy (dr Haidekker Ákos) az Ecosolifer kft igazgatója aki például a BIL kft-nek is amely cég annak a bábolnai 240 hektáros teleknek a gondozója, amelyet Budai Gyula szerint a szocik panamáztak el, vagy mégsem! Szóval érdekes történet alakulhat még ki ebből. Az meg persze külön érdekes, hogy-hogy nem pont most érett be a nagy ipartelepítő politikusok munkája amikor összerúgtak a polgármesterrel.”
 • 13. kukszi 2011. július 22. 12:14
  „Nagyon jó, hogy a polgármester pozitív hozzá állást jelzett az üzem létesítésével kapcsolatban.
  Csak ez a jelzés a konkrét intézkedéseknél is maradjon meg. Pálfordulásként értékelem./üzem ügyben/ , hogy megköszönte Áder és Gyopáros képviselők munkáját.
  Van mit megköszönni, mert ez egy nagyon fontos lépés Csorna történetében.”
 • 12. babucika3311 2011. július 22. 11:35
  „Kedves minden negítav hozzászóló!
  Válasz egy-pár kérdésre: Azért Győrben volt a sajtótájékoztató, mert a sajtósok rendkívül lusta emberek (és mégis érthetetlen számomra, miért van ekkora hatalom a kezükbe) és Csornáig már nem biztos, hogy eljöttek volna.
  A gyár létesítése 1000%. Ha a Kisalföld lett volna olyan kedves és megírja a sajtótájékoztatón elhangzottakat pontosan, akkor ezt tudná minden olvasó, mert Becsey államtitkár Úr világosan elmondta, hogy biztos, és a cég nem azért kap támogatást, mert gyárat létesít, hanem azért kap, mert Csornán létesíti. A támogatás csak akkor él, ha Csornára jön a cég.
  És még valami. Szívből gratulálok a Kisalföldnek, hogy ilyen jól tudja manipulálni az embereket. A keddi számban megjelent, kérdőjeles cikke elég gerinctelen húzás volt, amit Áder Úr meg is jegyzett. A cikk azért sikerült úgy és azért találgat, mert csupán a sajtótájékoztatóra vonatkozó meghívóból kaptak részinformációkat. De azzal nagyon igyekeztek, hogy megírják és elbizonytalanítsák az embereket. Hihetetlen, hogy milyen világban élünk....”
 • 11. hajracsorna 2011. július 22. 11:09
  „Köszörűs!

  Nem tudom, milyen orvosi műszergyárra gondolsz, de mindegy is. Tudom, hogy volt itt már sokféle próbálkozás a japán/német/holland termál-befektetőtől a Hantech új gigaüzemén át a guminőgyárig (az olyan öregek, mint én, még emlékezhetnek rá). :-)

  De ez itt most egy olyan befektetés, ami mellett 1. kormánytámogatás áll, 2. fenntartási (máskülönben visszafizetési) kötelezettsége van a cégnek. Ez számomra két olyan garancia, ami miatt örülni tudok a hírnek, és nem óbégatok, meg kukacoskodok, mint oly sokan a fórumon. Ez amúgy is olyan csornaia, tudod, mire gondolok! Éppen a fórumozók mondják állandóan, hogy "összefogás, meg együttműködés" (amivel én nem mindig értek egyet), aztán amikor itt a lehetőség, akkor meg mégis ti vagytok az elvtelen kritikusok ("miért épp svájci a cég, úgyis kiviszi az adóját, miért Győrben kellett bejelenteni, miért a sajtóból értesül róla a polgármester" stb.). Ez olyan kisstílű, nem?

  És hidd el: nekem, és a fiaimnak is fontos az ügy! Én is a bejárók kenyerét eszem, de még mindig jobb, mint ha a fiaim itt hagynának vénségemre, és Budapestig kellene utaznom, hogy lássam majdan az unokáimat.

  Próbálj meg őszintén együtt örülni a bejelentőkkel, még ha a Fideszé is az eredmény! Máskülönben ugyanolyan hiteltelenné válsz, mint merzsebet, Jerry, CsabaKirály és társaik!”
 • 10. Köszörűs 2011. július 22. 10:51
  „hajracsorna !
  Hidd el szurkolok én is , hogy sikerüljön. A jelenlegi nyugdíjtörvény szerint legalább nyolc évet kell még dolgoznom, és hajnalonta egyre nehezebben hagyom itt a falut.
  Csorna közel van és ha tisztességes fizetést kínálnak meggondolom , hogy újra " hazatérjek".
  De !
  Két alkalommal is jelent meg egész oldalt kitöltő újságcikk a Kisalföldben , valamiféle orvosi műszergyárról , bankett is volt már, most meg asszem lakat lóg az épületen.”
 • 9. hajracsorna 2011. július 22. 09:57
  „És még egy kis adalék:

  Megnéztem a köztudottan Papp József érdekkörébe tartozó információs portált (a nevét csak azért nem írom le, mert nem csinálok neki ingyen reklámot), és minő "meglepetés" ért: az ő Tesco-ügyben tett "közérdekű tanúvallomása" ott virít az oldalon, míg a napelemgyárról egy betű sincs.

  Azután megnéztem a köztudottan T.Gy.-baráti városi honlapot, és újabb "meglepetés": a honlap persze nem vette át a Kisalföldtől (sem mástól) azokat a cikkeket, amelyeken Áder (Becsei és Gyopáros) bejelentik a beruházást, no persze a polgármester mondatait igen.

  Tudod, Köszörűs, ezután engem egyáltalán nem érdekel, hogy a polgármester honnan szerzi az információit, mert az ő és a feleségén kívül egyetlen barátja (P.J.) által generált egyoldalú tájékoztatásnál nincsen rosszabb.”
 • 8. hajracsorna 2011. július 22. 07:05
  „És szerencsére itt van nekünk Köszörűs, hogy a polgármester ne legyen oly´ egyedül. :-)”
 • 7. Köszörűs 2011. július 22. 05:25
  „Szerencsére újság olvasó ember a polgármester, így aztán ő is értesülhetett Áder és Gyopáros urak ipartelepítési törekvéseiről.”
 • 6. merzsebet 2011. július 21. 18:58
  „thermálnak.Szilsárkány és Szany felé ahol a Sárkány éterem van./Régi tangazdaság/”
 • 5. thermál 2011. július 21. 18:40
  „Elnézést a tájékozatlanságomért, ha valaki beírná, hol található a csornai ipari - park. A sorompót értem, de melyiknél kell megközelíteni?”
 • 4. hajracsorna 2011. július 21. 17:21
  „Az lenne az igazi, ha miro hazajönne Csornára, és nem Budapestről mondaná meg a frankót!”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új épületrészt és parkolókat építenek a kapuvári kórházban

Befejeződtek a kapuvári kórház nagyprojektjei, ám az intézmény saját erőből folytatja a fejlesztést.… Tovább olvasom