Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 13°C Még több cikk.

Rossz ősz jött a mezőgazdaságra

Rábaköz - Tovább növeli a gazdák gondjait a kedvezőtlen őszi időjárás. Romlik a hagyma minősége, olcsóbb lett a krumpli, ráadásul most jön a lengyel „fenyegetés".
A sok őszi csapadék nem tett jót az őszi betakarítású kultúráknak. A hagyma is megsínylette az időjárást. Családi János, a Hanság–Fertőmenti Termelői Értékesítő Szövetkezet (TÉSZ) elnöke érdeklődésünkre elmondta: a minőséggel vannak gondok.

Burgonya: Az import miatt alacsonyabb árat kapnak a magyar gazdák.


– Nyáron aszály sújtotta a gazdákat, most a sok eső. Körzetünkben 150 milliméternyi eső esett, emiatt vannak problémáink – fogalmazott a TÉSZ-elnök. – Sajnos, a terményt vagy csak nagyon olcsón, vagy egyáltalán nem tudjuk értékesíteni.

Családi János szerint nincsenek jobb helyzetben a krumplisok sem.

Ők arra számítottak a betakarítás előtt, hogy magasabb árat érhetnek el, mivel kisebb volt a termésmennyiség. Sokan betárolták a terményt.
– A burgonya sem érte el a kívánt „magasságot". Rövid emelkedés után csökkent a felvásárlási ár, a behozott külföldi áru miatt – jegyezte meg. Családi János más „veszélytől" is tart.

– Információm szerint Oroszország november elsejétől megtiltja a Lengyelországból való frisshús-, zöldség- és gyümölcsbevitelt. Állítólag minőségi, egészségügyi problémák vannak a kínált termékekkel. Attól félek, hogy ami az oroszoknak nem kell, nálunk hamar megjelenik a piacon. Azaz a silány és rossz minőségű lengyel zöldség és gyümölcs tovább rontja a magyar gazdák helyzetét.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már az általános iskolások kipróbálják a drogokat

Csorna - A helyi középiskolások 26 százaléka már kipróbált valamilyen kábítószert, három százalékuk… Tovább olvasom