Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Rongáló és utazó bűnözők ellen

Október elsején, huszonhárom taggal jött létre a Kisfaludi Polgárőr Egyesület. Munkájukhoz a megyei és a helyi önkormányzat támogatását is megszerezték.
A szeptember végén tartott közgyűlés után, október elsejétől működik a Kisfaludi Polgárőr Egyesület. A Rábaközben ezzel ötre emelkedett azon települések száma, ahol a lakosok maguk is tesznek a közrend védelméért.

Kisfaludon egyelőre huszonhárom ember lépett soraikba, de várják a továbbiak jelentkezését is. Kiss Árpád, az egyesület elnöke elmondta: a megyei és a helyi önkormányzat ötven-ötvenezer forintjával indulnak. Ebből az egyenruházatot és egyéb eszközeiket, felirataikat szerezték be. Mindannyian önkéntesek, sőt, a tagok a tagdíjon felül anyagilag is segítik az egyesület munkáját.

A havonta tíz-tizenkét alkalommal járőröző polgárőrök közül néhányan saját gépjárművüket használják a feladathoz. Kiss Árpád hangsúlyozta, a községben jelenleg inkább a rongálások a jellemzőek. Ezeket szeretnék megszüntetni, de nagy hangsúlyt fektetnek az átutazó bűnözés megelőzésére is. Felvették a kapcsolatot a rendőrséggel és rendszeresen egyeztetik a beosztásokat és közvetítik a helyi információkat az egyenruhásoknak.

A megalakulásuk óta eltelt rövid időben már komolyabb referenciákkal is rendelkeznek, tagjaik biztosították a babóti búcsút és közreműködtek a mihályi Mega-Party rendezvényein. Az elharapódzó futballhuliganizmus ellen is tenni szeretnének. Négy tagjuk rendszeresen vállalja a helyi mérkőzések biztosítását. Kiss Árpád távolabbi terveikről megjegyezte, anyagi lehetőségeikhez mérten szeretnének rádiókat vásárolni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hanság-árkolás mosolygó elvtársakkal

Nagy elhatározás született negyvenhét évvel ezelőtt az akkori ifjú és idősebb kommunista fejekben:… Tovább olvasom