Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Romos ház, szemét és kábelégetők Szilban

Megoldást kérek az éjszakai kábelégetők ügyében - írta olvasónk.

Olvasói SMS. Ezúton szeretném felhívni a szili polgármester figyelmét a Petőfi utcában lévő életveszélyes házra. Kérem, védőfelszerelés nélkül ne menjen a közelébe, mert betörhet a feje. Nem szabad megvárni a tragédiát. Megoldást kérek az éjszakai kábelégetők ügyében is, nem hiszem el, hogy önöket nem zavarja. Ha már ennyit kértem, nem nagy kérés talán, hogy a Vadrécével szemben is tegyenek rendet és számolják fel a szeméttelepet a Béke utca és a József Attila utcai kis út mentén. A Linkó-híd után is sziliak élnek, bár néha a Balkánon érezzük magunkat. Előre is köszönöm: Frézia


Az önkormányzatnál ismerik az olvasó által ismertetett problémákat. A polgármester úgy tájékoztatott, hogy folyamatban lévő ügyekről van szó.
– Az SMS írója által vázolt helyzet valóban sok gondot okoz önkormányzatunknak. A rossz állapotban lévő, romos házról is tudunk természetesen. Jegyzőnk már intézkedett, ám a tulajdonossal lehetetlen szót érteni. Az önkormányzat többször lekaszáltatta már az ingatlan előtt a füvet például, ám az udvaron belüli állapotokkal nem tudunk mit kezdeni. Ahogy a kábelégetők elleni intézkedés sem községi hatáskör. Azt javaslom, amint tapasztalja a füstöt és a bűzt, értesítse a körzeti megbízott rendőrt és a környezetvédelmi hatóságot. A Vadrécével szemben valóban kifogásolható állapotok vannak, ám szintén nincs jogkörünk az ügyben intézkedni. Ha csendháborítást észlelnek, szintén a rendőrség az illetékes. Még annyit megjegyeznék, hogy a kedves falubeli SMS-író annyi fáradsággal, amivel véleményét megírta, be is jöhetett volna a községházára és akkor legalább személyesen beszélhettük volna meg észrevételeit. Ráadásul azt is tudnám, kivel „beszélgetek". Az SMS-eket egyébként úgy tekintem, mint névtelen leveleket és a továbbiakban nem kívánok rájuk reagálni – fogalmazott Lengyel Lajos, Szil polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Káposztafesztivál gazdag programmal Bágyogszováton

Káposztafesztivált rendeznek a községben szombaton reggel kilenc órától a művelődési ház udvarán. Tovább olvasom