Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Román Gyula: Bízom még a kapuvári gyárban

Román Gyula szerint nem volt véletlen a kapuvári húsgyár gyors bedőlése. A cég egykori tulajdonosa nem akar tulajdont Kapuváron, de átmenetileg pénzzel is beszállna.
A Kapuvári Hús Zrt. és a Bacon Kft. egykori tulajdonosa szerint a napjainkban felszámolás alatt álló kapuvári gyár életében az idén nyáron minden negatívum összejött, gyors bedőlése nem lehet a véletlen műve. Román Gyula úgy véli, az előzmények nélkül augusztusban benyújtott másfél milliárdos adóhatósági inkasszó, valamint az a tény, hogy a finanszírozó bankok nem hosszabbították meg a lejáró hiteleket, perceken belül eldöntötte az amúgy néhány konkurensnél dokumentáltan jobban mű-
ködő gyár sorsát. Hangoztatta, hiába készített a hitelek kiváltására az akkori gazdasági igazgató egy kiváló tervet, hiába járták végig a kereskedelmi bankokat, nem kaptak forrásokat.

– A veszteségek ellenére is végig bíztam a kapuvári gyárban, amit az is bizonyít, hogy már a nyári eladás után is milliókat fektettem a cégbe, amit aztán el is vesztettem. Az összes bennragadt pénzem megközelíti az 1,2 milliárd forintot – beszélt pénzügyeiről az előző tulajdonos. Ehhez kapcsolódóan még elmondta, a különböző fórumokon több alkalommal helyesen megjelent 7 milliárdos tartozással szemben a gyárnak van egy több mint 4 milliárdos könyv szerinti vagyona, így véleménye szerint valamivel több mint 2 milliárd forint veszteséget termelt a kapuvári cég. – Azok a pletykaszinten megszellőztetett hírek, miszerint kiloptuk volna a pénzt a gyárból, merőben alaptalanok, mind a tulajdonos, mind a menedzsment a hosszú távú működtetésben volt érdekelt úgy is, hogy emellett semmilyen osztalékot nem vettünk ki a gyárból – fogalmazott a régi tulajdonos. Román hangsúlyozta, az ominózus nyári eladás mögött egy létező befektetői csoport húzódott meg, akik abban reménykedtek, hogy a leállt bankok nekik megnyitják a pénzcsapokat.

– A nyár végi botrányok láttán aztán elálltak ezek a befektetők, akiket mellesleg be is mutattak nekem – tette hozzá Román Gyula. Hangoztatta, a befektetői csoport egy olyan céget vásárolt meg, melyet előtte hónapokig vizsgáltak. – Az a hír is alaptalan, miszerint az új tulajdonos mögött én állnék, csak a veszteség miatti jótállást szerettem volna elkerülni – mondta Román Gyula.

Az üzletember neve a kapuvári cégek eladása után sem tűnt el a kapuvári köztudatból. Egyes hírek szerint felmerült a neve a felszámolást követő februári gyáreladás kapcsán. Román Gyula a lapunknak adott interjújában azonban kijelentette, nem kíván Kapuváron tulajdont szerezni, de átmenetileg, munkahelyteremtés érdekében akár pénzzel is közreműködne. – Látok fantáziát a kapuvári húsgyárban annak ellenére is, hogy a hazai húsipar válsága szinte tapinthatóan jelen van a Rábaközben is – mondta Román Gyula.

Olvasóink írták

 • 4. quaestor 2012. december 15. 18:41
  „3. alekínyó 2012.12.13. 17:41
  Aki benne volt dolgok sűrűjében, az úgyis tudja. Azt is, hogy van egy közmondás: Ne szólj szám, nem fáj fejem. Ez itt igencsak releváns, maradjunk ennyiben.”
 • 3. alekínyó 2012. december 13. 17:41
  „ukac: írd már meg lécci,hogy kit képviselt a R.Gyula! én is kíváncsi lennék rá!”
 • 2. ukac 2012. december 13. 14:05
  „Ha a tisztelt polgártárs ennyire szívén viseli a gyár sorsát miért nem végeztette el a mielőbbi felszámoltatást hogy minél kisebb legyen a kintlévőség.Akkor már könnyű újra Supermant játszani mint annak idején 2003-ban mikor a jogrendszer lehetőséget ad arra hogy itt senki sem felelős csak a beszállító meg az itt dolgozók mert nem vették észre mi folyik itt.ők buknak mert benne van életük munkája a milliárdos úr azt elfelejtette leközölni hogy ő meddig volt tulajdonos és hogy 2009-től ki volt akit ő képviselt.most letisztázza a kormány a tartozásokat amit a bankok megkapnak a befolyó összegből ,a többiek meg kapják meg azt a bizonyos túrósat.azért becsülöm ezt az embert van még önbizalma hogy egyáltalán még Kapuvárt a szájára meri venni.”
 • 1. jani1961 2012. december 13. 11:23
  „A veszteségek ellenére is végig bíztam a kapuvári gyárban, amit az is bizonyít, hogy már a nyári eladás után is milliókat fektettem a cégbe, amit aztán el is vesztettem. Az összes bennragadt pénzem megközelíti az 1,2 milliárd forintot - Atya isten micsoda feddhetetlen jellem.
  De nem dakota az már biztos.Ő fel ül a döglött lóra is.
  Bújtatják a krémek a gyárból ilyen olyan módon kilopott pénzüket.
  1 Forintért vesznek nagy múltú céget.milliárdos támogatásokat kapnak,és el is tüntetik azt saját számlájukra.
  Undorító mikor elötlünk meg fényezik magukat hogy mindet megpróbáltak.
  Majd ha ők is beérték volna 80000-Ft_al akkor nem itt tartana ez nagy múltú gyár.
  Még nem volt olyan disznó, ki elájult, mikor meglátta a moslékos vályút" ... Milyen igaz Attila!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fagyhaláltól mentettek meg egy férfit a 86-os főúton

A csornai járőrök találtak rá kedden az esti órákban a 86-os főúton, a vasúti átjárónál fekvő… Tovább olvasom