Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Roma ház: várat magára a támogatás

Pályázati támogatás hiányában egyelőre nem kezdődhetett el Csornán, a Laky Döme utcában a roma közösségi ház kialakítása.
A csornai önkormányzat képviselő-testülete az elmúlt év szeptemberében úgy döntött, hogy a Laky Döme utca 14. alatti ingatlant – volt óvodaépületet – 2012. december 31-ig térítésmentesen bérbe adja a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének. A testület ahhoz is hozzájárult, hogy a bérlő saját költségén teljes körűen felújítsa a házat.

Pádár László, az érdekvédelmi szervezet elnöke lapunknak elmondta (Kisalföld, 2005. november 10.), hogy a megye négy településén, köztük Csornán közösségi ház kialakítását tervezik romák számára. Reményét fejezte ki, hogy EU-s pályázatuk sikeres lesz és hozzáláthatnak az épület teljes felújításához.

Ám az elmúlt egy évben nem történt változás a szóban forgó épületen. Ezért megkérdeztük Pádár Lászlótól, hogy mi most a helyzet, mikor kezdődhet a felújítás?

Az elnök elmondta: az építési, kivitelezési engedélyek rendelkezésre állnak, és valószínű, hogy a pályázatot az idén újból kiírják.
– Megkerestek a Nemzeti Fejlesztési Hivataltól és közölték, hogy evidenciában tartják a pályázatunkat. Ugyanez vonatkozik a további három településen kialakítandó közösségi ház esetére is – közölte Pádár László.

Ellenben arra a kérdésre, hogy mikor kezdődhet a kivitelezés, nem tudott válaszolni. Mint fogalmazott, minden attól függ, hogy nyernek-e a pályázaton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év végén nyithat a csornai Tesco

Úgy tűnik, minden akadály elhárult a csornai Tesco áruház építésének befejezése elől. A soproni jegyző, mint a közigazgatási hivatal által kijelölt hatóság, megadta a beruházónak a fennmaradási és az építési engedélyt. A csornai polgármester abban bízik, hogy már karácsonyra megnyitják az áruházat. Dr. Turi György elmondta: a határozat értelmében a kivitelező befejezheti az áruház építését. Tovább olvasom