Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Rögtönzött lakógyűlés haragos utcabeliekkel

Az idei kapuvári útfelújításból kimaradt az Ady Endre utca. A lakók elkeseredtek, ami érthető is.
A kapuvári Ady Endre utca a lakók szerint az egyik legrégebbi utcája Kapuvárnak, de úgy vélik, a legelmaradottabbnak is számít. A közel száz helybéli nagy része a minap rögtönzött lakógyűlést tartott a térdig sáros utcában. Az elégedetlen helybeliek lapunknak elmondták: magukra hagyottnak érzik magukat azért, mert az önkormányzat több éve nem képes felújítani utcájukat.

A zúzalék nem megoldás

Az elmúlt évben zúzalékkal kátyúzták a területet, ami a rossz idő beköszöntével felesleges munkának bizonyult. Az utcában csak az egyik oldalon van járda, aminek nagy része töredezett vagy sáros. A lakosok elmondása szerint a házakba szinte lehetetlen bejutni a sártengertől. Az úton csak egy autó fér el, a forgalom a sarat a házak falára veri fel.

Betört ablakok

Az egyik lakó, Marácziné Lengyel Katalin elmondta: a végletekig feltöredezett burkolat pár darabja – egy autó elhaladásakor – betörte házának ablakait. Az idős hölgy úgy véli, az önkormányzat csak beszedi tőlük az adókat, de ennek ellentételezését nem látják. Több helybéli szerint nagyobb az átmenő forgalmuk, mint a szomszédos – már felújított – utcáknak.

Egy másik lakó, Hanzer Józsefné keserűen jegyezte meg: férje, aki rokkantkocsival közlekedik, szinte ki sem tud jönni a házukból, akkora a sár a bejárat előtt. Hanzerné aláírásokat is gyűjtött az utca érdekében, melyet benyújtottak a városházának. Úgy vélik, hogy a képviselő-testület újra napirendjére tűzhetné a felújításra váró kapuvári utcák kérdését, hiszen az Ady E. utcában lassan a normális életvitel is lehetetlenné válik. Az egyik lakó ehhez hozzátette: előfordult, hogy a mentő nem a saját háza előtt tette ki a beteget, mert nem tudott a kapuig eljutni.

Nem szavazták meg

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén már foglalkozott az Ady utcával (Kisalföld, február 27.). A város útjainak felújítását négy ellenszavazattal elfogadták a városatyák, de az említett utca végül mégis lekerült a listáról.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önkormányzatok segítik a civil szervezeteket

A helyi önkormányzatok a lehetőségeikhez mérten igyekeznek támogatni a településeken működő egyesületeket, civil szervezeteket. Összeállításunkból kiderül: a sportot – azon belül a labdarúgást – mindenütt segítik. Tovább olvasom