Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Robbanás: Székelyvaján segíteni kell

Hatalmas robbanás ébresztette hétfőn hajnalban az erdélyi Székelyvaja, Vásárosfalu testvérközsége lakóit. A baleset következtében fedél nélkül maradt két család.
Az aprócska erdélyi településről, Székelyvajáról többször is olvashattak a Kisalföldben. Legutóbb amikor a székelyföldi mesteremberek egy eredeti székely kapuval lepték meg a rábaközi Vásárosfalu, testvérközségük lakóit.
A robbanásról szóló előzetes hírek még tűzvészről és több halottról számoltak be, ám kiderült, hogy szerencsére nem ennyire súlyos a helyzet. A valódi történésekről telefonon Nagy Miklóstól, a falu tanácsosától próbáltunk érdeklődni, de mivel ő nem tartózkodott otthon, felesége, Irma asszony adott tájékoztatást.
Azt, hogy a kamionban hányan voltak, még nem tudni, egyelőre csak egy elszenesedett holttestet találtak a patak medrében, a tetemet még nem azonosították. A kis érbe ömlő olajat a mentésben részt vevő szakemberek merték fel, így a baleset vélhetőleg nem okozott komolyabb környezetszennyezést.
Molnár Sándortól, Vásárosfalu polgármesterétől azt kérdeztük, tudnak-e segíteni a szerencsétlenül járt barátaiknak.
– Kiderült, hogy a fedél nélkül maradt két család igencsak rászorul a segítségre. Nagy Miklós tanácsossal beszéltünk, aki azt kérte, ha tudjuk, akkor anyagilag támogassuk őket. Első lépésként megbeszélést tartunk majd a körjegyzőséghez tartozó négy község vezetőivel, és azt is megvizsgáljuk, hogy Vásárosfalu külön is hogyan tud segíteni – mondta Molnár Sándor. – Biztos vagyok benne, hogy a vásárosfaluiak egy emberként fognak össze és ezúttal is támogatják Székelyvaját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári döntések

Az önkormányzat lakáseladásról és orvosiműszer-beszerzésről döntött Kapuváron. A kapuvári… Tovább olvasom