Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Részletekben fizeti ki a város a 105 milliót

Részletekben, kamat nélkül, de megfizeti a csornai önkormányzat a Rekultív kft. 105 millió forintját. A Kúria döntése még hátravan, az ott meghozott ítélet még befolyásolhatja a helyzetet.

Megegyezett a csornai önkormányzat a Rekultív kft.-vel: a város részletekben fizeti ki a cég számára a bíróság által korábban megítélt 105 millió forintot. Kamatok és egyéb járulékos költségek nem terhelik az összeget. Amennyiben később a Kúria másként dönt, a társaság visszaadja az addig átutalt összeget.

Németh Dóra jegyző a képviselő-testület legutóbbi ülésén felelevenítette: a Győri Törvényszék úgy ítélkezett, hogy a csornai önkormányzat és a Rekultív kft. között évekkel azelőtt létrejött szerződések semmisnek tekintendők. Az ítéletet a Győri Ítélőtábla helybenhagyta. (Kisalföld, 2014. június 30.) Azaz az eredeti állapotot kell helyreállítani, vagyis Csorna visszakapta a jánossomorjai hulladéklerakóban értékesített tulajdonjogát. A bíróság a 105 millió forintos vételárrészlet visszafizetését rendelte el.


A város vezetői, (balról) Németh Dóra jegyző, dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester és Major András alpolgármester úgy érzik, kedvező megállapodást kötöttek.
A város vezetői, (balról) Németh Dóra jegyző, dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester és Major András alpolgármester úgy érzik, kedvező megállapodást kötöttek.

A másodfokú ítélet ellen az önkormányzat felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő a Kúriára, ám ettől függetlenül a másodfokú ítélet jogerős és végrehajtható. A Rekultív kft. végrehajtást terjesztett elő követelése érvényesítéséért. Emiatt előfordulhatott volna, hogy a pénzt egy összegben kellett volna megfizetnie a városnak.

A település vezetői egyeztettek a közelmúltban a Rekultív kft.-vel és sikerült megállapodniuk, amit múlt héten a képviselő-testület is jóváhagyott. Eszerint a 105 millió forintot 12 hónap alatt fizeti meg az önkormányzat, havi 8,75 milliós részletekben. Ehhez az első hónapban még 1,27 millió forintnyi perköltség is társul. A követelést nem terheli kamat. Amennyiben a Kúria közben olyan döntést hozna, amely szerint az önkormányzatnak nem, vagy kevesebbet kell fizetnie, akkor az önkormányzat által már átutalt összeget a cég visszafizeti.

Németh Dóra megjegyezte: a megállapodás korrekt, az önkormányzat részére kedvező fizetési feltételeket és biztosítékokat tartalmaz. Ráadásul nem jelent egyösszegű anyagi terhet és jelentős késedelmi kamatról is lemondott a Rekultív.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváriak nyerték a fizikavetélkedőt

Tizennyolc éves hagyomány a csornai Hunyadi János Gimnáziumban, hogy fizikatörténeti vetélkedőt… Tovább olvasom