Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Részletben eladnák a Rábát

Szakmai hasznosítást már nem remélve, hazai vállalkozásokat is várnak a közel negyvenéves üzem területére.
– Kapuvári telepünkön 1969-ben kezdtük a működést, csúcslétszámon közel négyszáz dolgozóval – kezdte a vagongyár helyzetének ismertetését Szabó József, a Rába Holding Nyrt. vagyongazdálkodási igazgatója a kapuvári képviselő-testület előtt. Elmondta: a cég eredeti terveiben egyben értékesítette volna a kapuvári telepet, ám hosszas keresés után sem találva szakmai befektetőt, a részenkénti eladás mellett döntöttek.

Többen elmentek

A Rába Holding 2003. december végén hagyta el a kapuvári vagongyárat. A leállás után a győri cég mindenáron szakmai befektetőt szeretett volna hozni a Rábaközbe. Több alkalommal is tárgyaltak többek közt osztrák, majd egy amerikai cég európai munkatársaival.

– Az amerikai igazgató a 85-ös főút helyzetét látva Kapuvár helyett győri letelepedés mellett döntött – mondta Szabó József. A győri gyárvezetés még egy-két szakmai befektetőnek ajánlotta ki a kapuvári telepet, de az érdeklődés hiánya miatt végül eredménytelen lett az egyben eladás. – Ha nem is mindenáron, de akár részleteiben is értékesítjük a vagongyárat – mondta Szabó József. Ezen elképzelés szellemében már – mintegy háromszázmillió forintos befektetéssel – megjelent a területen egy logisztikai cég, valamint egy gumiipari vállalkozás. Ez utóbbi külföldi tulajdonosa azonban egyelőre leállította kapuvári fejlesztéseit. Szabó József hozzátette: a gyár kerítése és a 85-ös út közti területet már szintén megvették. Az igazgató együttműködést ajánlott a helyi önkormányzatnak azzal a céllal, hogy a terület jövőjét közösen oldják meg, itt szó lehet helyi vállalkozások betelepítéséről is.

A városon is múlik

Szabó József szerint foglalkoztak azzal is, hogy a gyártelep szomszéd területét eladják egy mára már Fertőszentmiklóson letelepedett cégnek, az árban azonban nem tudtak megegyezni. Ekkor merült fel annak lehetősége, hogy a Rába által kért vételár egy részét a kapuvári önkormányzat fizesse ki. A kapuvári telep jövője mára azonban nem csak a Rába vezetésén múlik – vélte az igazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzben reménykedve

Az óvodafejlesztéstől a csatornázáson, a sportcsarnoképítésen át piactér kialakításáig sokféle… Tovább olvasom