Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Rendszeres jövedelem a foglalkoztatottaknak

Elkészült a csornai önkormányzat közfoglalkoztatási terve. Az elképzelések szerint hetvenketten kapcsolódhatnak be a programba a városban.

Hetvenkét közfoglalkoztatású alkalmazását tervezi idén a csornai önkormányzat. A nemrégiben elfogadott tervezet szerint a többségnek napi hatórás kenyérkeresetet adnak. Idén is határozott időre kötnek velük munkaszerződést, kilencven napra, majd ezt meghosszabbítva még legfeljebb kétszázra. A 72-ből 68-an szakképzettséget nem igénylő feladatot látnak el. Adminisztratív területen 4-en dolgoznak. A közfoglalkoztatottak közreműködnek többek között a közterületek tisztán tartásában, a piac rendben tartásában, a szociális gondoskodásban, a belterületi utak vízelvezetőinek, illetve a szikkasztóárkok karbantartásában. Segítenek az illegális hulladéklerakók felszámolásában.

Tavaly 41 közfoglalkoztatású alkalmazott dolgozott Csornán. Idén 72-en kaphatnak munkát ily módon. Fotó: Kisalföld-archívum
Tavaly 41 közfoglalkoztatású alkalmazott dolgozott Csornán. Idén 72-en kaphatnak munkát ily módon. Fotó: Kisalföld-archívum

A csornai közfoglalkoztatási terv tartalmazza a kiemelt célt: a munkára képes, tartósan munka nélküli személyek a korábbiaknál fokozottabb mértékben vegyenek részt valamely közfoglalkoztatási formában. Így juthatnak rendszeres jövedelemhez. A gazdasági válság tavaly e téren is érződött a városban. Csoportos létszámleépítés nem volt ugyan, de a munkáltatói intézkedések a foglalkoztatást jelentősen érintették: azonnali létszámstopok, a határozott idejű szerződéseket nem hosszabbították meg és elterjedt az alkalmi munkavállalói könyv is.


Statisztika

2009 decemberében Csornán 335 álláskeresőt tartottak nyilván, álláskeresési ellátásban a helyiek 2,4 százaléka részesült, összesen 257-en. 44 százalékuk volt nő, 56 százalék férfi. Tavaly összesen 41 közfoglalkoztatásúnak adott munkát a helyi önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden dal Laura gyógyulásáért szólt

A csornai Romungro Fiúk zenés kulturális délután és cigányétel-bemutató keretében karitatív… Tovább olvasom