Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Rendőrök vigyáznak az iskolásokra

A Csornai Rendőrkapitányság munkatársai hétfőtől, azaz az iskolakezdés reggelétől segítik a közlekedést az oktatási intézmények környékén.

Kiemelt figyelmet fordítanak a diákok főutakon való átkelésére, például a Rákóczi iskolánál, a Thököly úti gyalogátkelőnél. Böröcz Péter alezredes, a közlekedésrendészeti osztály vezetője elmondta: az elmúlt években nem történt az iskolakezdéssel kapcsolatba hozható balesetük. Azon lesznek, hogy idén se legyen.

– A város jelentős járműforgalma, a megnövekedett teherforgalom miatt a gyalogos- és a kerékpáros-közlekedés is nagy odafigyelést igényel. Reggelente mindkét általános iskolánál nagyszámú autó jelenik meg. A szülőket kérem, ne akarják mindenáron az iskola ajtajában kitenni gyermekeiket. Böröcz Péter megjegyezte: Csornára számos környékbeli községből busszal érkeznek a diákok. A KRESZ ezzel kapcsolatban változott a közelmúltban. A gyerekek utaztatásában részt vevő járműveken ezt jelző matricát vagy táblát helyeznek el. Amennyiben a buszon működésben van a vészvillogó, a járművet tilos megelőzni, kikerülni. Ezzel az intézkedéssel a hirtelen az úttestre lépő tanulókat védik.

– Veszélyt jelentenek a buszmegállókban csoportosan várakozó gyerekek is. Az autósokat kérem, fokozott óvatossággal közelítsék meg a buszmegállókat, hogy azonnal reagálni tudjanak, ha vészhelyzet adódik elő – tette hozzá Böröcz alezredes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben kezdődik a színházi évad Csornán

A 2014–15-ös színházi évadban a Városi Művelődési Központban ismét a Turay Ida Színház… Tovább olvasom