Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Rendőrök a tiltott vizek partjain

Szerencsére az elmúlt években egyetlen ember sem veszítette életét a Csorna környéki bányatavakban. Elővigyázatosságra van szükség, hogy ez a tendencia – a termálfürdő hiányában – idén nyáron is folytatódjék.
Szomorú, de egyetlen nyár sem múlik el vízi tragédiák nélkül. Különösen az illegális fürdőhelyek veszélyesek, ahol minden figyelmeztetés és tiltás ellenére is többen vízbe merészkednek.

A csornaiak már értesülhettek róla, hogy idén nyáron zárva marad a helyi termálfürdő. Ezért előfordulhat, hogy a város környékén tiltott fürdőhelyként számon tartott bányatavak, csatornák partjait keresik föl a helyiek a nyári hőségben.

Főleg a fiatalok mellőzik olykor az elővigyázatosságot és meggondolatlanul vízbe vetik magukat.
– Beköszöntött a jó idő, közeleg a tanév vége, ezért már most megkezdtük az ellenőrzést az illegális fürdőhelyeken – mondta Széles László alezredes, a Csornai Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályvezetője. – Járőreink rendszeresen felkeresik az említett helyeket, és ha fürdő zőket találnak, velük szemben eljárást indítunk. Széles alezredes szerint a bányatavakban meglehetősen hideg a víz, ráadásul hirtelen mélyülnek a medrek, s ezért szinte pillanatok alatt elmerülhet a fürdőző. A közrendvédelmi osztályvezető hozzátette: szerencsére az elmúlt években egyetlen ember sem veszítette életét ezekben a vizekben, reméli, ez a tendencia az idén is folytatódik. Ezért továbbra is kérik a szülőket, hogy ne engedjék gyermekeiket a tiltott helyeken fürödni.

Az alezredes szólt arról is, hogy a Csorna környéki településeken található bányatavakat a rendőrség körzeti megbízottjai ellenőr zik. A minap a Kisalföld is elkísérte a rendőröket az egyik ellenőrző körútjukon. Bejártuk a Csatárimajor és Acsalag között húzódó csatorna zsilipjét, a pálmajori és a Vilmos parki tavat, valamint a Mofém- gyártelep mögötti bányagödröt. Szerencsére rendellenességet sehol sem találtunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megrendezik a perecfesztivált

Tavaly rendeztek először hagyományteremtő szándékkal perecfesztivált a Rábaközben. A rendezvénynek Páli adott otthont. De hogy lesz-e perecfesztivál idén is, arról Hutflesz Mihályt, a szervező Régiófókusz Kht. ügyvezetőjét kérdeztük. – Természetesen ebben az évben is tartunk perecfesztivált, méghozzá június 16-án, Páliban a sportpályán, a 86-os főút mellett – mondta Hutflesz Mihály. Tovább olvasom