Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Rendkivüli ülés Csornán

Az októberi önkormányzati választások előkészületei és a rekultívos szeméttelepi szerződés voltak a főszereplők a csornai városházán, ahol csütörtökön délután rendkívüli ülést tartott a csornai önkormányzat képviselő-testülete.
Napirend előtt Varga József képviselő bejelentette, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi ifjúsági csoportja is részt vett az árvíz elleni védekezésben. Egyben köszönetét fejezte ki a munkájukat segítő csornai cégeknek.
Napirend szerint elsőként 13 igen szavazattal, egy ellenében és két tartózkodás mellett megválasztotta a testület az önkormányzatok októberi általános választásán közreműködő helyi választási bizottság tagjait és póttagjait: Borsodi Andrást, Horváth Gézánét és Petényi Lászlót, valamint Molnár Jenőnét és Zsemlye Sándort. A megválasztott bizottsági tagok és póttagok le is tették esküjüket.
Ezt követően a Rekultív Kft.-vel a jánossomorjai hulladéklerakó tulajdoni viszonyainak rendezéséről szóló és a csornai képviselő-testület által idén júliusban elfogadott szerződéstervezet módosításáról tárgyalt a testület. A szolgáltatócég tulajdonosa ugyanis változásokat javasolt a tervezetben. Az írásos előterjesztéshez Papp József polgármester fűzött szóbeli kiegészítést. A felszólaló képviselők – dr. Pintér József, dr. Gulyás Zoltán, Háncs Károly – szavaiból kiderült, hogy nem értenek egyet a kért módosításokkal. Többek között ragaszkodnak ahhoz, hogy a depónia üzemeltetését és a szemétszállítást ugyanaz a cég végezze. Dr. Gulyás Zoltán azt is javasolta, hogy a szeptemberi testületi ülésre dolgozzák ki egy új szemétszállítási pályázat feltételeit. Horváth Tibor alpolgármester azt indítványozta, hogy jogi szempontból vizsgálják meg a szerződéstervezetet, aláírása esetén a későbbiekben milyen előnyei vagy hátrányai származhatnak abból a városnak. Végül a képviselő-testület egyhangú döntéssel elvetette a módosító javaslatot és megbízta a polgármestert, hogy a vitában elhangzott szempontok alapján kezdjen tárgyalást a szolgáltatóval és a partnerönkormányzatokkal.
Döntés született arról is, hogy a város önkormányzata csatlakozik a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve felsőfokú tanulmányaikat elkezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica felsőoktatási önkormányzati ösztöndíjpályázat 2003. évi fordulójához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pártpolitikai alkuk: Támogatott jelöltek

A politikai pártok az elmúlt hetekben Kapuváron is napvilágra hozták a polgármester jelöltek neveit.… Tovább olvasom