Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Rendkívüli döntések Csornán

Csorna - Rendkívüli ülést tartott a csornai képviselő-testület csütörtökön. Döntöttek a központi konyha üzemeltetőjéről, és arról, hogy segítik egy, a városban beruházó vállalkozó letelepedését.
A csornai önkormányzat támogatja egy, a mezőgazdasággal kapcsolatos befektetés elindítását a városban. Ehhez a rendezési tervet módosították. Vállalkozót találtak a központi konyha működtetésére is.

A központi konyha üzemeltetésére kiírt közbeszerzési pályázati csomagot hárman vásárolták meg, közülük ketten pályáztak. Az egyik jelentkezőt hiánypótlásra szólították fel, amire nem reagált, ezért egy pályázat volt érvényes. A képviselő-testület ezt el is fogadta, vagyis a jövőben a konyha működtetésével a Nyugat-magyarországi rt.-t bízták meg. A korábbi évekhez képest változás, hogy a cég üzemelteti a Csukás-iskola és II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ konyháját is.

Szeptembertől a döri önkormányzat döntése értelmében a helyi alsó tagozatosok is Csornán tanulnak, utaztatásukról a város gondoskodik. A gyerekek Volán-járattal közlekednek majd pedagógusi felügyelet mellett.

A közigazgatási hivatal észrevételei miatt a testület módosította a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodását. Kisebb hibákat javítottak ki, például az elnök helyettesítésének részleteiről. A város rendezési tervének módosításáról is határoztak a képviselők. Ezzel egy beruházó kérésének tettek eleget. A Csornáról elszármazott befektető mezőgazdasággal kapcsolatos vállalkozást szeretne létesíteni a településen. Végül döntött a plénum arról, hogy Csorna csatlakozik a Rábaköz Leader-csoporthoz.

Cs. Kovács Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogó kistérségek

Rábaköz - A kapuvári és a csornai többcélú kistérség ötven településének szándéknyilatkozatával a… Tovább olvasom