Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendezvényekre, értékmentésre, tavaszi fesztiválra pályáznak

Városi marketingre, a szabadtéri színpad felújítására és értékőrző rendezvényekre pályázik a csornai önkormányzat. A Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesülethez nyújtotta be igényét a város.


A csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, milyen pályázatokat nyújt be a város a Rábaközi Vidékfejlesztési Egyesülethez. Öt témakörben, összesen három és fél millió forint önrészt igénylő tervet készítettek a városházán.

2012 nyarán két alkalommal tartanának zenepaviloni koncerteket a Szent István téren. Helyi fellépők kapnának lehetőséget, akik kötődnek a városhoz, a Rábaközhöz. Bemutatkozhatnának hagyományőrző csoportok is. A rendezvények költsége 312 ezer forint lenne, amihez 250 ezret igényelt az önkormányzat.

A kiemelt turisztikai rendezvények között a Rábaközi Napokra is pályázik a város. A pályázat lehetővé teheti, hogy a programok között helyet kapjon a csornai csatáról megemlékező ünnepség is. Korhű katonai játékok, huszár hagyományőrző lovas felvonulás szerepel az elképzelések között. A Rábaközi Napokon bemutatnák a hagyományos csornai lakodalmast egy akkor házasságot kötő pár közreműködésével. A helyi kismesterségek képviselői is helyet kapnának a programsorozatban. A tervek szerint ötmillió forintot költenének erre a célra, amihez négymilliós támogatást remélnek. Tájegységi szintű, hagyományteremtő rendezvény lenne jövőre Csornán a Tavaszi Fesztivál. Helyi és térségi értékeket bemutató kulturális és gasztronómiai megmozdulásként képzelik el a szervezők. Két és fél millió forintot szánnak rá, a pályázaton kétmilliót kérnek.

„Csorna a Rábaköz szíve" mottóval kívánja népszerűsíteni a települést az önkormányzat. Marketingtevékenységre, arculati elemek, kiadványok, anyagok elkészítésére két és fél millió forintot költenének, kétmilliót pályázati támogatásból. Szintén pályázati forrásból újítanák fel a Premontrei park szabadtéri színpadát, nézőterét, a környezetét. A közösségi tér kialakítását hét és fél millió forintból oldanák meg, amihez hatmillió forintos támogatást várnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A buszforduló megépítése az önkormányzat feladata

Hajnali kerékpározás helyett falujukban szeretnének buszra ülni a rábaszentmiklósiak. Ehhez azonban… Tovább olvasom