Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Rendezvény lesz, de nem a termálban

Határozatképtelenség miatt elmaradt a csornai önkormányzat képviselő-testületének hétfőre meghirdetett rendkívüli ülése. Így nem született döntés arról, hogy a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület tarthat-e családi rendezvényt a termálfürdőben.
Amint a Kisalföld tegnapi számában olvashatták, a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület kérelemmel fordult a helyi önkormányzat képviselő-testületéhez, hogy engedélyezze számára a csornai termálfürdőben augusztus 11-én egy családi nap megtartását. A kérelem elbírálása miatt tegnap délutánra összehívott rendkívüli ülés viszont határozatképtelenség miatt elmaradt. A helyi baloldali politikusok közül senki sem tartotta fontosnak, hogy állást foglaljon a napirend egyetlen kérdésében.

Mindenképp megtartják

Horváth Tibor alpolgármester törvény adta jogával élve úgy határozott, hogy a rendkívüli ülést öt napon belül újra összehívja. Nagy Imrét, az egyesület elnökét arról kérdeztük, milyen terveik vannak ezek után a rendezvénnyel kapcsolatban.
– Megdöbbentem, hogy a baloldali képviselők távol maradtak az ülésről – mondta Nagy Imre. – Ez a kérdés érintette volna a baloldali választópolgárokat is, és ilyen véleményem szerint mindegyik körzetben van. A családi napot viszont mindenképpen megtartjuk a csornai kemping területén ugyanabban az időpontban, amit előre meghirdettünk. Az újból összehívott ülés sikerében sem bízom már.

A Nyárutó nem politikai esemény

Nagy Imre tegnapi nyilatkozatában példaként utalt a csornai Nyárutóra, mely évről évre megrendezésre kerül és ami ellen eddig senki nem emelt kifogást. E rendezvény főszervezője Abdai Imre önkormányzati képviselő, az SZDSZ helyi elnöke, aki megkereste szerkesztőségünket azzal, hogy nem lehet a két program között párhuzamot vonni.
– A Nyárutó politikamentes rendezvény, és nem mint az SZDSZ helyi elnöke szervezem évről évre, hanem mint önkormányzati képviselő. Nem hívok meg politikusokat, nem hangoztatok választási szlogeneket, mindössze az a célunk, hogy a munkaadóknak és munkavállalóknak egy kellemes napot biztosítsunk. Mindig időben, már áprilisban jelzem mind a polgármester úr, mind pedig a Pannon-Víz rt. felé, hogy számítsanak augusztusban a Nyárutóra, tehát engedéllyel is minden évben rendelkeztünk – mondta Abdai Imre.

Előzmények:

Polgári egyesület: Akadályba ütköztek (2002-07-29) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: Hanság Expó harmadszor

Harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a kapuvári Hanság Expó. A vásáron nyolcvan vállalat és… Tovább olvasom