Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Rendeződhet a telephely sorsa

Egy darabja már elkelt Kapuváron az egykori Városgazdálkodási Vállalat telephelyének. A képviselők úgy döntöttek, hogy a megmaradt területet két részben értékesítik.
A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy a volt Városgazdálkodási Vállalat területét, amely önkormányzati tulajdonban van, feldarabolva értékesítik. A rendezési tervnek megfelelően felosztották az ingatlant, amelyek közül egy máris gazdára talált. Kóczán Zoltán, a városfejlesztési bizottság elnöke szerint az értékesítés során a lehető legjobb megoldást kell megtalálnia a városnak.

– Régóta húzódó kérdésről van szó, melyet idén mindenképpen szeretnénk véglegesen elrendezni – magyarázta Kóczán Zoltán. – Éppen ezért a 2003-as költségvetésünkbe beépítettük a terület eladását. A testületen belül azon volt egy kis vitánk, hogy melyik az a felosztás, ami a leendő vásárlóknak a legmegfelelőbb lehet. Az önkormányzat keze annyiban kötött, hogy az előírások szerint iparterületen minimum 5000 négyzetméteres ingatlanokat kell kialakítani. A telephely egyébként 2,2 hektár.

A bizottsági elnöktől megtudtuk: a földterület kikiáltási ára 2000 forint négyzetméterenként, az épületeket pedig állaguktól, nagyságuktól függően értékelik fel.

– Felmerült az a gondolat is az ülésen, hogy a telephelyet a Keleti sor felől nyitjuk meg. Ezt azonban elvetettük, mivel ebben az esetben az ott élők érdekei sérülnének, hiszen a kamionok, teherautók zavarnák meg a nyugalmukat.

Szerencsére az egyik részt már sikerült értékesíteni, így az maradt a feladatunk, hogy a fennmaradó területet két részre osszuk.
Bízom benne, hogy rövidesen sikerül eladnunk mindkét darabot olyan áron, ami valóban az ingatlan tényleges értékének megfelel, hiszen erre a pénzre, mint mondtam, számít Kapuvár idei költségvetése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén egyetlen óvodásuk sincs

A fiatalokat nem sikerült letelepedésre bírni Potyondon, bár az önkormányzat támogatást is ígért… Tovább olvasom