Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Rendezett a szilsárkányi sírkert

A szilsárkányi önkormányzat évente 700–800 ezer forintot költ temetőjének rendben tartására.

SMS

T. Polgármester úr! Mikor tetszett a temetőben utoljára járni?
Az elmúlt években nem tudtam elérni azt, hogy a temető hátsó részében lévő sírom környékéről lekaszálják az ember nagyságú gazt. Nem csak a járdának és a temető elejének kell rendben lennie. Egy szilsárkányi hozzátartozó
SMS

T. Polgármester úr! A temető rendbetételéhez minek kellett felvenni még egy embert a két 8 órás mellé? Nem tud az embereinek parancsolni? Az egyik 8 órából 5-öt a kocsmában, a többit maszekolással tölti. Még hány embert kell felvenni, hogy rendben legyen a falu? Bubu
A szilsárkányi önkormányzat évente 700–800 ezer forintot költ temetőjének rendben tartására, fejlesztésére. Ehhez az összeghez jön még a rendszeres fűnyírás költsége. A sírkert véletlenszerűen megszólított látogatói elégedettek az ott tapasztalható állapotokkal.

A polgármester másképp látja

– A minap jártam éppen temetőnkben és egyáltalán nem voltam elégedetlen a környezetével. Nem vagyok benne biztos, hogy az SMS-eket írók a szilsárkányi temetőben fordultak meg – mondta elöljáróban Zöld Péter, a falu polgármestere. – Valóban volt egy időszak, amikor a hátsó részen elmaradt a gaztalanítás, de ezt a problémát megszüntettük. Igyekszünk lehetőségeinkhez képest fejleszteni a temetőt, most például járdát építettünk 600 ezer forintért.

A sírokat gondozóktól egyébként olyan visszajelzéseket kap az önkormányzat, amik elégedettségről árulkodnak. Nem beszélünk ezekről, hiszen ez a kötelességünk, de mindent megteszünk, hogy a hozzátartozók megfelelő környezetben róhassák le kegyeletüket. Szerintem ilyen szép állapotban nem volt még a temetőnk mindenszentekre.

Miért kellett még egy ember?

A dolgozók foglalkoztatásáról Zöld Péter megjegyezte, hogy azért kellett még egy munkatársat felvenni, mert egy kollégájukat sajnos baleset érte és ő július közepe óta táppénzen van. A táppénz ideje alatt a polgármester nem utasíthatja a dolgozót, de ellenőrzési jogköre sincs.

A látogatók elégedettek

A polgármesterrel ért egyet a csornai Németh László, aki évente többször is megfordul a település temetőjében nagyapja sírjánál.
– Mindig rendezett, tiszta, látszik, hogy figyelnek a területre. A járda megépítése nagyon jó ötlet volt, örülök neki, hogy az önkormányzat ezzel is javította a körülményeket. A fákról lehulló levelek persze napi gondot okoznak, de ahogy látom, azt a részt is takarítják rendszeresen – fogalmazta meg tapasztalatait a fiatalember.

A győri Nagy Lajos és felesége évente egyszer keresi fel a temetőt. Mint mondták, a korábbi évekhez képest javulást látnak idén is.
– A nagymama és a férjem szüleinek sírján gyújtunk gyertyát, az utóbbi években látszik, hogy nagyon odafigyelnek a sírkertre. Azt is észrevettem, hogy a hozzátartozók is megfelelően gondozzák a sírokat és nagyon sok szép sírkövet állíttattak fel – mondta Nagy Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén még kinyit a kastély

Dr. Varga Kálmán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal elnöke a testületi ülésen ismertette a hivatal elképzeléseit Mihályiban a Dőry-kastély további sorsáról. Az elnök elmondta: a hivatal kötelességének érzi a műemlék megőrzését, további üzemeltetését. A napokban kerül tető alá az a szerződés, melyben a Miniszterelnöki Hivataltól átveszik a kastély kezelését. Tovább olvasom