Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Rendelők egy helyen, az Egészségházban

Csorna - Európai uniós támogatással, 54 millió forintból alakították ki Csornán az Egészségházat. Egy helyre kerültek az egészségügyi ellátások.

Végéhez közeledik a csornai Egészségház kialakítása a Margit kórház területén. Az önkormányzat a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében 38 millió forint uniós támogatást nyert a beruházáshoz. Egy épületbe költöznek a házi orvosok, a gyerekorvosok, a fogorvosok, a védőnők, és az ügyeletes orvosi ellátás. A város 16 millió forintot biztosított az építkezéshez.

Eredetileg 6 millió forintos önrésszel számoltak a Városházán, de időközben műszaki és minőségi igények miatt szükség volt további 10 millióra. Figyelembe vették ugyanis az épületbe kerülő szakemberek kéréseit. A beruházás határideje szeptember vége volt, ami egy hónappal csúszik. Az infokommunikációs akadálymentesítés miatt.

Turi György polgármester sajtótájékoztatóján elmondta: a betegek az egészségügyi ellátást eddig három különböző helyen vehették igénybe. A kórház C épületében most elvégezték a teljes akadálymentesítést is. A földszinten kaptak helyet a gyerekorvosok, a háziorvosi rendelők, a védőnői szolgálat, az otthoni szakápoló, és az ügyeletes orvosi rendelő. Az emeleten helyezték el a fogorvosi rendelőket, a tetőtérben egészségfejlesztő prevenciós közösségi színteret alakítottak ki.

Olvasóink írták

  • 1. judit4 2009. szeptember 25. 13:03
    „Tulajdonképp nem is tudom, örüljek-e vagy sírjak.
    Csilli-villi rendelők, és a kórházzal mi lesz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lelkük van az öreg parasztházaknak

A régi, százéves nagygazdaházak teszik jellegzetessé Bogyoszló főutcájának látképét. Tovább olvasom