Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Régiós újdonság a fejlesztés

Harmincmilliós beruházással egyedülálló technológiával bővült Rábatamási legnagyobb foglalkoztatója.
A múlt év végére harmincmillió forintot ruházott be cégébe Rábatamásiban Gecsei Győző vállalkozó. A fémiparral foglalkozó cég ügyvezető igazgatója elmondta: 2005 utolsó hónapjaiban a megyében egyedülálló technológiát hozott a rábaközi településre. Ennek lényege, hogy akár tíz centiméter vastagságú acélt is vághatnak mintegy négyezer bar nyomású vízzel. A cégvezető elmondta: a technológia modern és környezetbarát, az országban Rábatamásin kívül nem sok helyen alkalmazzák. Az élvonalbeli technika azonban kevés élőmunkát igényel. Igaz, a kilencvenes évek végén indult vállalkozás alig négy fővel kezdett, mára tizennégyen dolgoznak a rábatamási üzemben.

A település polgármestere, Szabó István hangsúlyozta: községük egyik legnagyobb adófizetője a cég. Hozzátette: némileg fájlalja, hogy a településről csak egy dolgozót foglalkoztatnak, a többiek Kapuvárról, Csornáról és Magyarkeresztúrról járnak be dolgozni. Rábatamási mintegy ötven egyéni és társas vállalkozása több helybélit foglalkoztat. Gecsei Győző azonban hozzátette: vállalata venne fel helybélieket, de megfelelő jelentkező híján a környék településein élőket részesíti előnyben. A cégtulajdonos elmondása szerint ez a helyzet változhat, hiszen a közeljövőben ezer négyzetméteres, új csarnok építését tervezi, legalább tíz új dolgozó felvételével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A zsilipeket kellene rendbe tenni

Földjeiket, termésüket féltik az acsalagi gazdák. Azt mondják, nem belvíz, hanem árvíz teszi tönkre a vetések jó részét a falu határában. A helyiek szerint a megoldás egyszerű lenne: a Répás-csatorna zsilipjeit kellene rendbe tenni vagy a belőle kiinduló árkokat, ereket elzárni. Meggyőződésük ugyanis, hogy emiatt önti el birtokaikat a Bodács-ér és a 15-ös árok. Tovább olvasom