Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Régi-új igazgató a Hunyadi-iskolában

Csorna - A csornai Hunyadi-gimnázium frissen kinevezett igazgatója elsődleges feladatnak tartja a diákok felkészítését a kétszintű érettségire, a továbbtanulásra és a munkába állásra. Úgy vélte, ehhez elengedhetetlen az informatikai és a nyelvoktatás fejlesztése.
Csorna önkormányzata idén augusztus elsejétől Kovács Istvánnét nevezte ki a Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójának. Megbízatása öt évre szól. Az elmúlt egy évben megbízott igazgatóként, előtte igazgatóhelyettesként és intézményegység-vezetőként tevékenykedett. A régi-új vezetőt a Kisalföld a terveiről kérdezte.

– Tizenöt éve vagyok a Hunyadi tantestületének tagja. Ez idő alatt sok változáson ment át a gimnázium – kezdte Kovács Istvánné. – Változott a képzés jellege, profilváltás történt, új szakokat indítottunk. Ebben az időszakban kezdődött el és alakult ki a szakképzés is. A tartalmi megújulás után következett a külső megújulás. Azt gondolom, egy szépen felújított, korszerű épületbe sokkal szívesebben jönnek a diákok.

Kovács Istvánné
Kovács Istvánné


Kovács Istvánné a terveit, elképzeléseit a tantestülettel közösen alakította ki. Elsődleges feladatuknak tartja a diákok felkészítését a kétszintű érettségire, a továbbtanulásra, a munkába állásra. Úgy vélte, ehhez elengedhetetlen az informatikai és a nyelvoktatás fejlesztése. Továbbra is folytatni szeretnék az érettségire épülő szakképzést – amit elsősorban a környékbeli fiataloknak ajánlanak –, valamint esti képzés keretében az érettségire felkészítést. Ide olyan felnőttek jelentkezését várják, akik vagy szakmunkás-bizonyítvánnyal, vagy a kilencedik évfolyam sikeres elvégzéséről szóló bizonyítvánnyal rendelkeznek. Őket három év alatt készítik fel az érettségi vizsgára. Tervezik OKJ-s képzések indítását is esti, illetve levelező szakon.

– Az utóbbi években több fiatal kolléga is tagja lett a tantestületnek – tette hozzá. – Feladat a folyamatos képzésük, átképzésük, amely eddig terveink szerint alakult. Szeretnénk fejleszteni az oktatási eszközeinket is, erre elsősorban pályázatok útján van lehetőség. Főleg az informatikai, multimédiás eszközökre, korszerű szemléltetőeszközökre gondolok. Az elképzeléseinkhez, programjainkhoz, fejlesztéseinkhez persze nem elég a költségvetési támogatás, kell hozzá a vállalkozók, a magánszemélyek támogatása is, amely a szakképzési támogatáson, illetve az Alma Mater Alapítványon keresztül valósul meg.

Névjegy
Főiskola: Janus Pannonius Tudományegyetem Tanárképző Kar, magyar–történelem szak, egyetem: Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar, történelem szakbölcsész és középiskolai tanár, valamint Budapesti Műszaki Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar, közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga. Munkahely: Barbacsi Általános Iskola 1982–1993, csornai Hunyadi János Gimnázium 1993-tól. Férje Kovács István köztisztviselő, gyermekei: István, 24 éves, Szilárd, 21 éves. Mindketten egyetemi hallgatók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romaház helyett idősek otthona lehet

Csorna - Az egykori Gyapaji-óvodát – bezárását követően – a csornai önkormányzat a… Tovább olvasom