Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Régi-új barbacsi elképzelések

Barbacson a szavazók többsége Herczeg Tihamért tüntette ki bizalmával s választotta a település polgármesterének. A barbacsiak négy jelölt közül az 52 éves gépésztechnikust Her- czeg Tihamért választották polgár mesterüknek.

Herczeg Tihamér tősgyökeres barbacsi, nős, két felnőtt gyermek édesapja. Mindvégig gépészeti vonalon dolgozott technológusként, műszaki vezetőként. Jelenleg Győrben az egyik nagy cég minőségbiztosítási részlegének munkatársa. A falu megválasztott vezetője számára nem új a feladat, hisz a korábbi ciklusban alpolgármesterként tevékenykedett, Vámos Sándor halála óta pedig a polgármesteri tennivalókat is ellátta.

Amint fogalmazott a megszerzett tapas talatait a Vámos Sándor által képviselt irányvonalat követve, a közjavára kívánja kamatoztatni. – Első és legfontosabb feladatomnak tekintem az intézmények zavartalan működtetését – jelentette ki Herczeg Tihamér, aki nem főállású polgármesterként dolgozik. Emellett természetesen tisztában van azzal, hogy az önkormányzat kezelésében lévő belterületi utak, járdák felújításra szorulnak, és rendbe kell tenni a csapadékvíz-elvezető rendszert is.
Barbacs azon települések egyike, ahol még nem készült el a szennyvízcsatorna, melynek megépítése – a polgármester szerint – a vízbázis védelme érdekében elengedhetetlen. Nem kevésbé fontos feladat az energiatakarékos közvilágítási rendszer elkészítése, a kábeltelevíziós hálózat kiépítése, a polgármesteri hivatal folyamatban lévő felújításának befejezése pályázati pénz segítségével, költségtakarékosan. – Fel kell számolnunk a környezetünket szennyező illegális szemétlerakó helyeket, s meg kell akadályozni újak kialakulását.

Át kell szervezni a tűzoltó-egyesületet, és továbbra sem feledkezhetünk meg az eddig is jól működő idősek klubjáról. Segíteni szükséges a fiatalok sporttevékenységét és az ismét működő sportegyesületet. Rendkívül fontosnak tartom, hogy a fiatalok lakáshoz jussanak a faluban. Ehhez kedvezményes telekvásárlással, a lakásvásárlás és -építés támogatásával kell hozzájárulni az önkormányzatnak. Ugyanakkor az idősek s a hátrányos helyzetűek segítése is napi feladat a meglévő támogatási formák jobb kihasználásával. Természetesen elképzeléseimet a képviselő-testület tagjainak egyetértésével, velük a legszorosabban együttműködve, a barbacsi emberek érdekében kívánom megvalósítani.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírkertek a Rábaközben

Temetők – ősök, családtagok emlékét őrzik. Néhány rábaközi faluban találni olyan sírkerteket,… Tovább olvasom