Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Reggelente héttől vigyázzák a gyermekeket

A Kapuvári Rendőrkapitányság az előző évekhez hasonlóan szeptembertől folyamatos rendőri jelenlétet biztosít a reggeli órákban a kapuvári és a beledi általános iskoláknál, valamint a tanítás alatt visszatérve is ellenőrzik az intézmények környékét.

Szakál Sándor alezredes, a kapuvári kapitányság alosztályvezetője elmondta, az érintett oktatási intézmények Kapuváron a Pátzay Pál és a Páli Szent Vince katolikus általános iskola, ahol reggel hét órától egészen becsengetésig vigyázzák a gyermekeket a rendőrök. – Fő feladatunknak tekintjük az iskolások biztonságos közlekedésének elősegítését és a balesetmentes közlekedést – tette hozzá az alezredes. A korábbi évben szerzett jó tapasztalatok és kedvező visszajelzések alapján tanítási napokon, a teljes tanévben ellenőrzi a rendőrség az iskolák környékét.

A teljes tanévben ellenőrzi a rendőrség az oktatási intézmények, így a kapuvári katolikus iskola környékét is.
A teljes tanévben ellenőrzi a rendőrség az oktatási intézmények, így a kapuvári katolikus iskola környékét is.

– Kollégáink az „Iskolarendőr" program részeként az iskoláskorú gyermekeknek rendszeresen tartanak majd oktatásokat a biztonságos közlekedésről, a gyalogosokat és kerékpárosokat érintő KRESZ-módosításokról, valamint a DADA-program keretében bűnügyi felvilágosító órákon is részt vesznek a tanulók – tudatta az alezredes. Mindemellett a „Szuperbringa" program során folyamatosan ellenőrzik a diákok kerékpárjainak műszaki állapotát és az előírásoknak megfelelő felszereltségét, ezzel is elősegítve a gyermekek biztonságos közlekedését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolájukra emlékeznek Csornán

Hálaadó istentiszteletet tartanak vasárnap délelőtt fél kilenctől az evangélikus templomban. Tovább olvasom