Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Rangsorolt feladatok

Terv bőven van, pénz annál kevesebb. Így az önkormányzatok is rangsorolni kényszerülnek idei teendőiket. A falvak leginkább a pályázati forrásokban bizakodnak.

Szilsárkány: már tervezi a csatornát

A község életében fontos lépés a szennyvízcsatorna-rendszer kiépítése, melynek tervezése tart, megvalósításához pályázati pénzek szükségesek – tudatta a Zöld Péter polgármester. A község vezetője elmondta: természetesen az intézmények működtetése, karbantartása a legfontosabb feladat a település életében. Szintén pályázati lehetőségre vár az esővíz-elvezető rendszer kiépítése. A település eddig is sokat tett a falukép javításáért, ennek keretében idén két buszváró építése és az 1848-as hősi emlékmű felújítása a fő cél.

Mihályi: idén kastélyfelújítás?

A községvezető, Pap Lajosné szerint az intézményi integráció folytatása az év legnagyobb kihívása a falu életében. Ennek keretében az intézmények működésének gazdaságosabbá tétele mellett az ellátás színvonalát is emelni kell. A ravatalozó felújítására az előző évben nyert pályázaton pénzt a település, ennek a munkának a befejezése a közeljövő feladata. Folytatódnak a tavaly elkezdődött járdafelújítási munkák. Az idén végre megindul a kastély felújítása is, ami hozzájárulhat a térség idegenforgalmi fejlődéséhez.

Kóny: családi napközi

A falu számára a legfontosabb feladat intézményei fenntartása, a kötelező feladatok minél jobb színvonalú ellátása – tudtuk meg Aller Imre polgármestertől. A vezető elmondta: a regionális pályázatokat várhatóan februárban írják ki, idén is pályázik a község útfelújításra. Tavaly így sikerült a Kazinczy utcát felújítani a faluban. Elbírálás alatt van a családi napközi kialakítására benyújtott pályázatuk. A fontosabb tervek között szerepel az óvoda- és iskolafejlesztés, és természetesen a saját erőt figyelembe véve a faluszépítési program végrehajtása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp: mennyi az annyi Csornán?

Sajtóvita robbant ki lapunkban Csorna költségvetési hiányának mértékéről. LegutóbbGyopáros Alpár… Tovább olvasom