Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rali: izgalmas pálya, nagy siker - fotók

Vasárnap délután zárult a tereprali országos bajnokság himodi futama.

A pénteki látványos rajtceremóniával kezdődött és a tegnap délutáni eredményhirdetéssel zárult a Himodon rendezett Céltrans ’97 – Rábaköz Kupa terepraliverseny. A háromnapos program a magyar bajnokságon kívül a közép-európai bajnokságban is dupla szorzós versenynek számít, így a sportág legnevesebb magyar és nemzetközi szereplői mérkőztek meg a versenyzők szerint is izgalmas pályán. A közel ötszáz kilométer össztávú pálya számos rábaközi kistelepülést érintett és egészen Fertőendrédig száguldottak az autók. A verseny központja idén nem Kapuváron, hanem Himodon volt. Utóbbiról a program szervezője, Tóth István elmondta: várhatóan jövőre is a községben szervezik a futamokat.

Tóth István rendező és Németh Sándor biztonsági főnök: „A részt vevő kistelepülések lelkesen üdvözölték a versenyt.
Tóth István rendező és Németh Sándor biztonsági főnök: „A részt vevő kistelepülések lelkesen üdvözölték a versenyt."


– Nagy sikere volt a kistelepülés és a környék lakói körében a versenynek, szombaton alig tudtuk a látogatókat elhelyezni – mondta a szervező. Hangsúlyozta, szerencsére a három napon nem volt személyi sérülés, ám számos versenyző volt kénytelen idő előtt befejezni a versenyt műszaki hiba miatt. Az esélyesként is számon tartott Fazekas–Horn páros már az első nap feladta a küzdelmet az autó hibája miatt, de többek közt a lengyel Malysz is kénytelen volt leállni szombaton.

Rábaköz rali Himodon 2013


– Mindezek ellenére Himod mindenképpen profitált a hétvégi versenyből – fogalmazott a rendezvény házigazdája, Módos Ferenc polgármester. Hangoztatta, a program megszervezése szervesen illik a testület által meghatározott jövőképbe. – Fontos, hogy a versenyzők és a híradások révén Himod egy kicsit bekerült a sport nemzetközi vérkeringésébe, reményeink szerint a résztvevők messze viszik e rábaközi kistelepülés jó hírét – mondta a polgármester.

A hétvégi verseny abszolút első helyét végül a Szalay–Bunkoczi páros nyerte. Érdekesség, hogy Szalay Balázs a verseny előtt megjegyezte, a magyar bajnokságban csak ezen az egy versenyen indultak. A második helyet a Fodor–Mesterházi, a harmadikat a Varga–Szegedi duó szerezte meg.

Olvasóink írták

 • 9. pacalpöri 2013. május 29. 16:53
  „Attila....sokat civakodtunk itt, több néven is, de jó volt még annó mikor ti is indultatok!!!
  Emlékezz vissza, mennyi örömmel teli szempár figyelt benneteket és az akkor itt lévő versenyzőket, köztük pár "hirességet" is! Jó lenne azt a hangulatot újra érezni, az egész városnak!!!
  Légy rajta ezerrel, hogy újra itt legyen a rendezvény....és ha tudok én is szeretnék segíteni!”
 • 8. Füzi_József_ 2013. május 29. 07:45
  „Üdvözlök mindenkit! Ez ua. a hozzászólás mint amit este írtam, csak kijavítottam a helyesírási hibáimat!
  Mivel nem voltam kinn a versenyen, és tisztességtelennek tartanám a mások által elmondottak alapján minősíteni a verseny szervezését ezért csak annyit kívánok hozzáfűzni, hogy a szervező csapat nem volt azonos az előző 4 versenyével. Ezt azok nevében mondom akik az előző versenyeken mindent megtettek, hogy a Rábaközi emberek látványos, színvonalas nemzetközi sporteseménynek lehessenek a részesei. Liszi László, Székely Nagy Katalin, Kapuvár Város, és még sokan mások és jómagam is nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a verseny hétvégéjén, minden rendben, professzionálisan folyjon és a közönség elégedett legyen. Plakátok, kiadványok, promo anyagok, megfelelő tájékoztatás stb. ebből most nem láttunk sokat, de remélem a 2014-es verseny megint zökkenőmentesen a régi megszokott helyszínen és a profi szervezőgárdával kerül megrendezésre! Végül, de nem utolsó sorba azért köszönet a beugró rendezőknek, hogy a Rábaközben nem szakadt meg ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő remek sportszórakozás!!! Szép estét mindenkinek! Füzi J.”
 • 7. Füzi_József_ 2013. május 28. 22:49
  „Üdvözlök mindenkit!
  Mivel nem voltam kinn a versenyen, és tisztességtelenek tartanám a mások által elmondottak alapján minősíteni a verseny szervezését ezért csak annyit kívánok hozzáfűzni, hogy a szervező csapat nem volt azonos az előző 4 versenyével. Ezt azok nevében mondom akik az előző versenyeken mindent megtettek, hogy a Rábaközi emberek látványos, színvonalas nemzetközi sporteseménynek lehessenek a részesei. Liszli László, Székely Nagy Katalin, Kapuvár Város, és még sokan mások és jómagam is nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a verseny hétvégéjén, minden rendben, professzionálisan folyjon és a közönség elégedett legyen. Plakátok, kiadványok, promo anyagok, megfelelő tájékoztatás stb. ebből most nem láttunk sokat, de remélem a 2014-es verseny megint zökkenőmentesen a régi megszokott helyszínen és a profi szervezőgárdával kerül megrendezésre! Végül, de nem utolsó sorba azért köszönet a beugró rendezőknek, hogy a Rábaközben nem szakadt meg ez az egyre nagyobb népszerűségnem örvendő remek sportszórakozás!!! Szép estét mindenkinek! Füzi J.”
 • 6. magyarattila 2013. május 28. 18:12
  „A mostani futamra az újonnan belépő szervezőnek volt mindösszesen 1 hónapja. Az előző futamok előkészítésére pedig egy év, hiszen a következő futam időpontja előre ki volt tűzve. Azok, akik helyiként segítették a verseny szervezését és lebonyolítását nagyjából ugyanazok, akik az eddigi Rábaköz Kupákon közreműködtek. Tehát pontosan tudja mindenki, hogy mi volt korábban, mi volt jó és mi nem volt jó most. A kérdés az volt, hogy egyáltalán ne legyen megtartva a futam, avagy egy új helyszínen, a megszokott színvonalból kényszerűségből valamit engedve mégiscsak legyen. Az utóbbi mellett döntöttünk, ha valakinek ez probléma, akkor az összes közreműködő és segítő nevében elnézést kérünk...

  Azt személy szerint én is sajnálom, hogy nem Kapuvár volt a központja a futamnak, ugyanakkor anyai ágon Himodról származóként örülök, ha bármivel gazdagodik a falu.”
 • 5. pacalpöri 2013. május 28. 15:33
  „aleknak max. igaza van!!!
  Még az "amatőr" titulus is túlzás! Inkább a gagyi illene.
  Egy jó rendezvénnyel szegényebb lett Kapuvár. Kösz az ezért olyan semmit tevő embereknek!”
 • 4. alekínyó 2013. május 28. 14:52
  „Az elmúlt években elkényeztettek bennünket a Rábaköz Rally szervezői. Évről, évre színvonalasabb lett a rendezvény! Ahhoz képest a mostani rally, szerintem egy "amatőr" társaság, nem túl jól sikerült próbálkozása volt. A részletekbe nem kívánok belemenni, aki ott volt, az nagyjából tudja mire is gondolok. Egy a lényeg: a rendezők elégedettek voltak, jövőre is ott lesz a futam. Hadd épüljön a "Módos Birodalom"...!”
 • 3. pacalpöri 2013. május 28. 09:35
  „http://kephost.hu/share-21EA_51A45DEC.html
  Van olyan is ami ő, meg én...de hát az ugye .... :-)”
 • 2. sosevót 2013. május 28. 08:56
  „pacalpöri: biztosan szívesen fogadnák a képet, lássuk!

  Attila saját magát is tudja fotózni?! :-) ;-)”
 • 1. pacalpöri 2013. május 27. 14:04
  „A verseny legnagyobb ismert személyiségének miért nincs fotója???
  Nekem van róla. Ha esetleg nem tudná valaki.....ő ADAM MALYSZ ....a mai sportélet egyik kiemelkedő alakja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a Hansági-főcsatorna új hídját

Felavatták szombaton a Hansági-főcsatornán átívelő, báró Berg Gusztáv nevét viselő negyvenméteres… Tovább olvasom