Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Rákóczis sikerek, eredményes diákok

Csorna - A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ diákjai ebben a tanévben eddig 69 tanulmányi és 11 sportversenyen szerepeltek.

A Holenda Barnabás-versenyre 29 tanuló nevezett: Szabó Bence 3. helyezést ért el. A Móra Ferenc meseíró pályázatról Cser Bernadett és Horváth Virág első helyezéssel tértek haza. Rajzból Hunyadi-Kóbor Zita lett első.

A hagyományőrző szakkör tagjai bejutottak a Timaffy László Néprajzverseny megyei fordulójába, melyet áprilisban rendeznek.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ diákjai sikeresen szerepelnek a különböző versenyeken.
A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ diákjai sikeresen szerepelnek a különböző versenyeken.

Sikeresen szerepeltek a tanulók a katolikus iskolák által szervezett versenyeken is. Stift Máté anyanyelvi versenyen első helyet ért el, a természettudományi csapatversenyen szintén elsők lettek a rákóczisok. A felsőseik a megye legjobbjai közé kerültek a Kalmár László- és a Zrínyi Ilona-matematikaversenyeken, a Hevesy György-kémiaversenyen, a Nyelvünkben élünk magyar nyelvi kommunikációs versenyen. A Cziráki Lajos-rajzversenyen különdíjaknak örülhettek. Kiemelkedően szerepeltek a német nyelvi megmérettetéseken is. Az országos németverseny megyei fordulójára nyolc tanítvány nyert lehetőséget. A 7. évfolyamosok között Váradi Ágnes első lett.

A megyei sportversenyeken a kézilabdások 1., a szivacskézilabdások 3. helyezést értek el. Első helyet szereztek még asztaliteniszben, labdarúgóik pedig több korcsoportban is területi első helyezettként jutottak a megyei döntőkbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Németországban jártak a csornai diákok

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ tizenkét tanulója két tanár kíséretében… Tovább olvasom