Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Rákóczi: alig három hónap alatt végeztek

A szeptember 3-i tanévnyitón megújult és kibővített épületben várják a diákokat és óvodásokat a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központban. Az intézmény fenntartója, az egyházmegye finanszírozta a fejlesztést összesen ezer négyzetméteren.
Fehér Lászlóné, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ igazgatója elmondta: intézményük keleti szárnya kétszáz négyzetméterrel bővült. Az emeleten közösségi termet hoztak létre, illetve egy új osztálytermet, könyvtárat, tanári szobát, informatikai termet alakítottak ki. Az alsó szinten, az óvodában két csoportszobával, valamint a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel bővültek. Lecserélték a tetőt, a nyílászárókat, szigetelték a falakat.

A katolikus közoktatási központ épületének keleti szárnya újult meg a tanévkezdésre.
A katolikus közoktatási központ épületének keleti szárnya újult meg a tanévkezdésre.

– Szeretném a szülőket megnyugtatni, hogy a tanévnyitón már a megújult környezetben várjuk tanulóinkat, ovisainkat. A határidő ugyan rövid volt, alig három hónap, de a kivitelező tartotta magát a megállapodáshoz és lelkiismeretes munkát végzett. Az időközben felmerült költségeket fenntartónk biztosította – fogalmazott Fehér Lászlóné.

Knapp József, a kivitelező cég tulajdonosa kifejtette: a felújítással érintett területen menet közben jöttek elő olyan problémák, melyekkel eredetileg nem számoltak. Igyekeztek ezeket megoldani, ahogy az iskola vezetésének kéréseit is kielégíteni.

– Sok beruházásban vettünk már részt, de a rákóczis felújítás, átalakítás az egyik legnagyobbak közé tartozik – jegyezte meg Knapp József.
A közoktatási központ igazgatója még hozzátette: a fejlesztés nem csak esztétikai szempontból volt hasznos. Az új nyílászárókkal, a szigetelésekkel a fenntartás költségei is csökkennek. Az új épületszárnyat ünnepélyesen szeptember végén vagy október elején szeretnék átadni dr. Pápai Lajos megyés püspök, illetve Áder János köztársasági elnök jelenlétében.

Olvasóink írták

  • 1. miro132 2012. augusztus 23. 15:58
    „nekem nincs ilyen jó tapasztalatom ezzel a kivitelezővel sajnos”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyszázmilliós munka a kerékpáros turizmusért

A közbeszerzési eljárások lebonyolítását követően kedden írta alá a kapuvári önkormányzat és a… Tovább olvasom