Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Rajtolt Vitnyéden a tereprali-bajnokság

Péntek délután Vitnyéden elrajtolt a PROHUN 500, az országos tereprali-bajnokság hatodik futama.

A részt vevő több mint negyven autó és quad között olyan neves versenyzőket is köszönthetett a szépszámú közönség, mint a Dakar-ralin harmincharmadik helyezett Kis – Czeglédipárost, vagy akár az abszolút magyar bajnok Gál – Oroszlán párost. A verseny első napján a csermajori bánya mellett az úgynevezett prológot teljesítették a versenyzők, melynek eredménye alapján dőlt el a szombati futam rajtsorrendje. A szombati versenynapon háromszázhatvan kilométert teljesítenek az autók és vezetőik a Vitnyéd– Osli és a Vitnyéd–Gyóró szakaszokon, ahol több nézői pontot alakítottak ki.

A közel negyven résztvevő tegnap délután a vitnyédi Gida térről rajtolt el. Az autók indulása szinte egyedülálló élmény volt a szépszámú közönségnek, hiszen országos ralifutamot még nem nagyon rendeztek a Rábaközben. A magyar résztvevők mellett szlovák és cseh autók is elindultak a versenyen. A rajtkockán néhány versenyző, így a Kis–Czeglédi páros is rögtönzött interjút adott a közönségnek. Mint mondták: a hőség mellett az autóban úgy hetven fok a hőmérséklet.

– A meleget a Dakaron már megszoktuk, ám a magas páratartalom nekünk is furcsa – mondták a versenyzők. Arra a kérdésre, hogy mivel készültek a vitnyédi megmérettetésre, csak azt válaszolták: vizes trikóval és vizes törülközővel. A Gida térről a csermajori bánya mellé autóztak a csapatok, ahol egy úgynevezett prológon eldöntötték a mai rajtsorrendet. A látvány, a közel száz kilométeres sebességgel száguldó autók felejthetetlen élményt nyújtottak a kilátogató több száz nézőnek. A verseny második, mai napján háromszázhatvan kilométert autóznak a versenyzők, a Vitnyéd– Osli és a Vitnyéd–Gyóró szakaszokon több helyen kiemelt nézői pontokat alakítottak ki a szervezők. A reggel nyolc órakor induló napi futamot a Rába-réti út mentén, a platánsornál lehet megnézni, vagy a Himodtól két kilométernyire lévő patak hídjánál tekinthetők meg az autók. A Kardos-patak Vitnyéd feletti szakaszánál és az osli tőzeggyár mellett is megnézhetik az érdeklődők a versenyt.

Vasárnap reggel a csermajori bányától, ebéd után pedig a Pannónia Üzletháztól rajtol a PROHUN 500 mezőnye. Eredményhirdetés vasárnap délután három órakor lesz a csermajori szervizbázisnál.

Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolamentő gyermekvándorlás

Bágyogszovát - Tápszentmiklós példáján fölbuzdulva Bágyogszováton két – egy győri és egy tatabányai – többgyermekes család beköltözésével, elhárult a megszűnés veszélye az általános iskola „feje fölül". A jövőben újabb gyermekes családokat is szívesen fogadnak. Tovább olvasom