Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Ragaszkodnak a vasúthoz

Szany október elsején megválasztott polgármestere szeretné, ha azok, akik rá szavaztak, mindvégig úgy éreznék, hogy jól döntöttek.
Szanyban a választók többsége tizenhat év után a változás mellett döntött és október elsején – három jelölt közül – Németh Gergely 42 éves mezőgazdasági vállalkozót bízta meg a településvezetői teendők ellátásával. Németh Gergely társadalmi megbízatású polgármesterként tevékenykedik. Emellett a helyi vadásztársaság elnöke és a megyei vadászkamara alelnöke.

– Többen is felkértek, ezért vállaltam a jelöltséget – mondta Németh Gergely. – Szeretném, ha azok, akik kitüntettek a bizalmukkal, mindvégig úgy éreznék, hogy jól döntöttek. Ugyanakkor azok sem csalódnának, akik nem rám szavaztak, vagy távol maradtak a voksolástól. A kilenc képviselő közül hárman most először kerültek be a testületbe.
A szanyiakat manapság leginkább a Csorna–Pápa közti vasútvonal sorsa foglalkoztatja. A polgármester szerint az önkormányzat mindent elkövet azért, hogy a vonatközlekedés megmaradjon. Miközben a közutak is javításra szorulnak, hisz – miként fogalmazott – Csorna és Pápa felől is meglehetősen nehézkes az eljutás Szanyba az utak állapota miatt. Ez – többek között – azért is gond, mivel a dél-rábaközi településen mintegy ezer munkahely van és a dolgozók jelentős része bejáró.

– Terveink között szerepel a faluközpont fejlesztése, az esővíz-elvezetés megoldása, a templomtér rendbetétele, egy minden előírásnak megfelelő játszótér kialakítása, s ne kelljen a szanyi kisgyermekeket Várkeszőre vinni, hogy játszhassanak. Folytatni akarjuk a kerékpárút építését, a járdák felújítását – tette hozzá a település vezetője.
Németh Gergely reméli, hogy eredményes munkát tudnak végezni az elkövetkező időszakban és ez meglátszik majd a nagyközség arculatán is.
Szany önkormányzatának éves költségvetése 240 millió forint. Hitelfelvételre nem szorultak, számításaik alapján a pályázatokhoz szükséges önrészt a jövőben is fedezni tudják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétezren demonstráltak Kapuváron

A polgármester szerint ezzel a város és a környező települések egységét demonstrálták. Az intézmény… Tovább olvasom