Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Rádiót vett Kapuvár

A kapuvári önkormányzat tulajdonába került a helyi rádiófrekvencia. A városházi rádió egyelőre kereskedelmi alapokon nyugszik, ám a polgármester elképzeléseiben közszolgálati funkció is szerepel.

– Több hónapos munka után, november elejétől a helyi önkormányzat tulajdonába került a Kapuváron és környékén fogható 94,5 MHz-es rádiófrekvencia, melyen a városháza üzemeltet egy rádióadót – mondta el portálunknak Hámori György polgármester.

A frekvenciát három évvel ezelőtt hirdette meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), akkor helyi magánvállalkozókon kívül egy békéscsabai cég is pályázott, végül utóbbi tulajdonába kerültek a sugárzási jogok.

– Az elmúlt években kiderült, helyi jellegű adást nem nagyon lehet több száz kilométerről készíteni, a helyismeret nemcsak a műsorvezetőknek fontos, hanem a tulajdonosi körnek is – jegyezte meg Kapuvár polgármestere. Ez okból a békéscsabai cég az elmúlt év végén felajánlotta megvételre a frekvenciajogokat. Kapuváron pályázott egy magáncég és a helyi önkormányzat, végül utóbbi lett a befutó.Egyre több hírrel szolgálunk a Rábaköz lakosainak, hosszú távú terveinkben mindenképpen egy közszolgálati rádió szerepel - mondta Hámori György polgármester.

Hámori György kijelentette, a városháza által üzemeltetett rádió legfontosabb célja, hogy a helyieknek és a rábaközieknek a környék híreivel jelentkezzen. – Ennek érdekében egyre több hírrel szolgálunk a Rábaköz lakosainak, hosszú távú terveinkben mindenképpen egy közszolgálati rádió szerepel, ám utóbbi megvalósításához még nagyon sokat kell dolgoznunk – mondta Hámori György.

Hozzátette: nyitottak a környék önkormányzatai felé, hiszen várnak híreket, érdekességeket a Rábaköz más településeiről is. A kapuvári rádió fenntartója a helyi önkormányzat, a polgármester azonban hangsúlyozta, minden olyan pályázatot kihasználnak, ami egyéb forrásokat is biztosít a rádió működtetéséhez.

Garab Gergely vezetésével egy fiatal csapat állt össze a rádiónál. Bízom abban, hogy mindenki legnagyobb megelégedésére működtetik Kapuvár és a Rábaköz rádióját – jelentette ki Hámori György polgármester.

Olvasóink írták

 • 13. jánosi 2009. november 22. 22:49
  „Egy " Szokol " is megtette volna ...........”
 • 12. antistar 2009. november 22. 20:32
  „tber!
  Egyébbként, még olvasni sem tudsz, vagy nem érted amit olvasol, mert itt eddig csak a -7-es írt negatív hozzászólást!”
 • 11. antistar 2009. november 22. 20:27
  „moderálva személyeskedő”
 • 10. tber 2009. november 20. 18:31
  „Úgy látom nagyon nagy "probléma", hogy lesz egy rádiója egy vidéki városnak. Nem értem miért ne lehetne megpróbálni.Az a lényeg, hogy a helyi közösséghez szóljón öket szólítsa meg, tájékoztassa stb. Nem biztos hogy mindenkit csak a nagy rádiók Budapest központú adásai érdekelnek. Gondolom az is baj, hogy van helyi érdekeltségű televízió is (bár az nem helyben készül). Szerintem az a lényeg, hogy össze akarják hozni a rádióval a helyi emberek. Remélem sikerül. Habár elnézve a rendszeresen hozzászólókat ha valami történik Kapuváron az a baj, ha nem történik akkor meg az. A neveket nézegetve látható hogy vannak olyanok akiknek semmi sem jó ami és ahogy történik teljesen mindegy, hogy mi legyen az. Remélem azért Kapuváron többségben vannak a lokálpatrióta emberek akik nemcsak mindenféle álnéven irogatnak sületlenségeket, hanem tesznek is valami hasznos dolgot szükebb hazájukért vagy legalább tudnak örülni a közösség gyarapodásának 8szellemi, dologi stb.)”
 • 9. antistar 2009. november 20. 07:18
  „Baromság !
  A kapuváriak 98%-a ezután is a nagy kereskedelmi adókat, fogja hallgatni!
  -Előre tisztázom, hogy semmi bajom a személyével, de G.G. attól, hogy szereti a rockot, még nem biztos, hogy jól el tud vezetni egy rádiót!”
 • 8. rick 2009. november 19. 21:58
  „7.

  Mondjuk én Enesén simán szoktam hallgatni, amikor ott dekkolok.
  Engem is érdekelne mennyibe kerül. Ki vele, te mit tudsz? Vagy te se tudod, csak írtál valamit?
  Amire az írás alapján tervezik használni, arra teljesen jó és hatékony lehet.
  Ha jól csinálják akár bőven nyereséges is lehet hirdetésekből. Egy csornai bugyiboltos vagy kőműves nem hirdet országos médiában k*rva drágán, viszont egy népszerű rábaközi rádióban miért ne tenné.

  Reálisnak igaza van. Ha olyan emberre bízzák, aki látott már közelről zenekart meg studiótechnikát, az félsiker.”
 • 7. tornacipő 2009. november 19. 18:00
  „tudjátok ti, milyen költségei vannak egy rádió fenntartásának?
  ha ezt a város megengedheti magának, akkor szerinten többé ne jajgassanak, hogy nincs pénz erre meg arra, ne lépjenek vissza pályázatoktól, mondván nem kapjuk meg a teljes összeget amire pályáztunk, mert akkor növekszik az önrész, és ne emeljenek helyi adót, ne emeljék a parkolás díjakat és a távfűtés díját, stb.
  remélem hamarosan a polgármester úr nyilvánosságra hozza az egész dokumentációt az ügylettel kapcsolatban, és forintra pontos elszámolást is láthantnak a kapuváriak, részletesen arról mennyi a kiadás, és ami még fontosabb mekkora bevételt hoz ez forintban
  és ne jöjjenek azzal hogy ez is városépítő propanda, mert 10-15km körzeten kívül a kutyához se jut el”
 • 6. Reális 2009. november 19. 10:38
  „G.G. személye szerintem garancia arra,hogy jó és hallgatható zene lesz!”
 • 5. aquila 2009. november 18. 21:43
  „Sok sikert kívánok az üzemeltetéshez. :)”
 • 4. RickCartman 2009. november 18. 20:26
  „az adó teljesítménye mennyi lesz? mekkora lesz a vételi körzet?tudja valaki?”
 • 3. rittersport 2009. november 18. 15:51
  „Hogy hogy nem lett meghirdetve a vezetői poszt? Mert szívesen jelentkeztem volna én is....hehe”
 • 2. jasper 2009. november 18. 15:03
  „Nem baj ha munkahely nincs rádió legyen,így biztos,hogy többen hallgatják.Remélem sok roma zene lesz,mert az kell különben felháborodás lesz,kell a segély mellé.”
 • 1. LACEE 2009. november 18. 14:39
  „Újraindul a Rábaköz Rádió :) ? Nem lesz többé "annyi jó zene" ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1: Orbán Viktor beoltatja magát

Csorna - A Fidesz-elnök szerint az új parlamenti többségnek ki kell vizsgálni a legvérlázítóbb… Tovább olvasom