Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Rábapordányban a váltásra szavaztak

Pezsgő közéletet kíván kialakítani a faluban Rábapordány új polgármestere a civil szervezetek, egyesületek, klubok bevonásával. Rábapordány azon települések egyike, ahol a szinte teljes vezetőváltásra szavaztak a helybeliek. A polgármester mellett – egy kivétellel – a teljes képviselő-testületet lecserélték.
Balogh Zsolt
Az új elöljáró, Balogh Zsolt 34 éves, „civilben" informatikával foglalkozik, közben pedig jogot hallgat. Édesapja, dr. Balogh Ká-

roly a rendszerváltás után az első és második ciklusban töltötte be a polgármesteri posztot.
– Tavasszal többen megkerestek azzal, hogy megújhodásra van szükség a faluban, arra biztatva, hogy vállaljam a polgármester-jelöltséget. Gondolom, rátermettséget véltek felfedezni bennem, így hát belevágtam – mondta Balogh Zsolt, aki mint a beszélgetésünk során kiderült, nincs híján elképzeléseknek, terveknek. Elsősorban arra keres megoldást, hogy a fiatalok letelepedjenek a községben. Például építési telkek kialakításával szeretne lehetőséget teremteni erre. Nem kevésbé fontos feladatnak tekinti a szennyvízelvezető rendszer megépítését, hisz Rábapordány eléggé lemaradt ezen a téren. Ugyanakkor az utak, járdák felújítása is a feladatok közé tartozik. Mindemellett egyfajta pezsgő köz-

életet kíván kialakítani a jelenleg is működő civil szervezetek, egyesületek, klubok bevonásával és együttműködésével. Szüksége van a falunak egy tornateremre is, de csak azután kezdik az építkezést, ha „letudják" a szennyvízberuházást, az utak, járdák, középületek rendbetételét. Addig átmeneti megoldáson kell gondolkodniuk a település vezetőinek.
A polgármester azt tapasztalja, hogy a képviselő-testület egységes a tennivalók meghatározásában, s ez biztató a jövőre nézve.
– Úgy gondolom, el kell érnünk egy olyan szintet, ahonnan továbbindulhatunk. Fontos, hogy ne legyen gond a szennyvízelvezetéssel, a középületekkel, vagy éppen az artézi kúttal – fogalmazott a falu vezetője. Szerinte a gyermeklétszám csökkenése miatt szükség lesz intézményi reformra is.
– A ciklus végén akkor leszek elégedett, ha lesz szennyvízcsatorna a faluban, lezajlik az intézményrendszer reformja, rendben lesznek a középületek és ha sikerül előbbre lépni a tornaterem építésének ügyében is – nyilatkozta Rábapordány polgármestere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kerékpárral a világ körül

A napokban Kapuvárra érkezett az a svájci fiatalember, akinek feltett szándéka, hogy kerékpárral… Tovább olvasom