Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Rábapordány: tűzoltóünnep után árvízi védekezés

Idén ünneplik a rábapordányi önkéntes tűzoltók egyesületük alapításának 125. évfordulóját. Kétféleképpen emlékeztek a jeles eseményre: versennyel és a gáton.

Alapításának 125. évfordulóját ünnepli a Rábapordányi Önkéntes Tűzoltó-egyesület. Az utódok méltó módon emlékeztek meg elődeikről: versenyt tartottak, az árvíz sújtotta falvakban pedig siettek segítséget nyújtani. Első alkalommal Dunaszentpálon, majd Koroncón küzdöttek az árral.

Márkus János, az egyesület elnöke a Kisalföldnek elmondta: büszke csapatára, és felemelő érzésnek tartja, hogy társaival ott lehetett, ahol elkélt a segítség. Ezt megelőzően a 125. évforduló alkalmából a körzeti tűzoltóversenyt is megrendezték Rábapordányban. A helyi önkéntesek ott is szépen szerepeltek. Ifjúsági leánycsapatuk a második helyen végzett, az ifjúsági fiúk harmadikok lettek. A gyerek kategóriában a negyedik helyen végeztek a rábapordányiak és felnőttrajuk is derekasan küzdött.

– Úgy érzem, sikerült méltó módon megemlékezni egyesületünk e jelentős eseményéről – fogalmazott Márkus János. – Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki a verseny lebonyolításában részt vett. A polgármesteri hivatal munkatársainak, a támogató szervezeteknek, vállalkozóknak, önkénteseknek. Azért pedig, hogy a gátakon is helyt tudtunk állni, az egyesület tagjainak mondok köszönetet. 

Olvasóink írták

  • 1. Nooormális? 2013. június 20. 19:56
    „Hajrá Pumpa Joe!

    Ritkaság, hogy valaki ennyi időt és energiát szán valamilyen közügyre.
    Minden elismerésünk Márkus Jancsié.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy az érdeklődés a baconüzem gépei iránt

Tovább olvasom