Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Rábapordány: kigyulladt otthonában lelte halálát

Egy 58 éves férfi halt meg hétfőn hajnalban Rábapordányban, miután tűz ütött ki házában.

Mozgáskorlátozott volt, egyedül élt, valószínűleg a füsttől fulladt meg.

Hangos szirénázásra ébredtek a rábapordányiak augusztus 19-én, hétfőn hajnalban. A rendőr-, mentő- és tűzoltóautók egy Kossuth utcai ház előtt álltak meg, melynek ablakából hatalmas füst gomolygott kifelé. Közben persze a szomszédok is odasereglettek, akik arról tájékoztatták a kiérkező egységeket, hogy egy 58 éves, mozgássérült férfi egyedül lakja a házat.
A tűzoltók megkezdték a mentést, behatoltak az épületbe és meg is találták a tulajdonost. Kimenekítették és a mentők gondjaira bízták. Ők azonban már nem tudtak segíteni rajta, életét vesztette. A halál okát a vizsgálatok derítik ki, valószínűleg a füsttől fulladt meg.

A férfi sokáig özvegy édesanyjával élt együtt, majd, miután édesanyja szociális otthonba került, magára maradt.

Szemtanúk szerint ugyanis testén nem voltak égési nyomok. Az elhunytat jól ismerő, őt gondozó Bognár Róbertné a Kisalföldnek elmondta: beteg volt ugyan és többnyire ágyban feküdt, de bottal a lakáson belül képes volt mozogni. A férfi sokáig özvegy édesanyjával élt együtt, majd, miután édesanyja szociális otthonba került, magára maradt.

A Kossuth utcai házban egyedül élt az 58 éves férfi. Nem tudták megmenteni, valószínűleg a füsttől fulladt meg.
A Kossuth utcai házban egyedül élt az 58 éves férfi. Nem tudták megmenteni, valószínűleg a füsttől fulladt meg.


– Megígértem édesanyjának, hogy amíg nem jöhet haza, gondját viselem a fiának – tette hozzá. – Fekvő beteg volt, igyekeztem gyakran ránézni és próbáltam ellátni, rokona ugyanis nincs a faluban. A néni azonban sajnos már nem tudott visszatérni Pordányba, mert olyan állapotba került. Legutóbb, úgy emlékszem, tavaly halottak napján találkozott anya és fia. Egyébként azelőtt is visszahúzódó életet éltek, de az utóbbi két évben nagyon nehezére esett a mozgás. Hogy most mi történhetett, nem tudom. Dohányzott ugyan, de arra mindig vigyázott, nehogy a hamu leessen.
A mentést végig figyelő szomszédok, utcabeliek csendesen figyelték az eseményeket. „Csúnya halála lett" – állapították meg. Tóth Ferenc az elsők között érkezett a helyszínre.

– Láttam a füstöt és egyszerre rohanni kezdtem. Egy másik szomszéddal betörtük az ablakot, ömlött ki a füst, nem is tudtunk beljebb menni. A tűzoltók gyorsan kiértek, de mégis késő volt. Úgy tudom, a szobában, a földön találták meg. Talán menekülni akart az ajtó felé – mondta Tóth Ferenc.

Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a Kisalföld érdeklődésére úgy tájékoztatott, hogy a haláleset körülményeit a Csornai Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aug. 20. - Díjakkal ismerték el a térségünkért dolgozók eredményeit

A premontrei templomban emlékeztek meg első királyunkról hétfőn Csornán. Tovább olvasom