Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 21°C Még több cikk.

Rábapatona: több mint 20 millió forintos támogatást nyert

Fontos pillanat Rábapatona életében, hogy a régóta inkább csak a múltjára emlékeztető művelődési házat úgynevezett integrált közösségi térré alakítják át.

Itt fog működni a családi napközi, lesznek ifjúsági programok, helyet és korszerű felszerelést kap a falugondnok és a településmenedzser.

Több mint 20 millió forintos támogatást nyert Rábapatona arra a célra, hogy korszerű közösségi házzá alakítsa művelődési házát. Jutasi Kálmán polgármester elmondta: a pontosan 20.699.000 forintos támogatásból 14 milliót tesz ki az építési beruházás költsége. A további részt bútorra, számítógépre költhetik, s még a 3 évi működési költség fedezésére is kapott 5 millió forintot az önkormányzat.

Augusztus 20-án adják át a megújult épületet, korszerű felszereléssel, bútorozottan. Fotó: Bertleff András
Augusztus 20-án adják át a megújult épületet, korszerű felszereléssel, bútorozottan. Fotó: Bertleff András


– A munka május elején kezdődött, a támogatásból már elvégezték a szigetelést, az udvari térburkolást, lecserélték a nyílászárókat, kialakították a vizes rendszert és korszerűsítették a fűtést – tájékoztatott Jutasi Kálmán.

A közösségi házat augusztus 20-án adják át, bútorozottan, számítógépekkel, tévével, más eszközökkel felszerelve. A polgármester reméli, hogy sikerül visszacsalogatni a fiatalokat, akik várhatóan inkább a délutáni órákban használnák az épületet, míg a nap többi részében itt kapna helyet a családi napközi, a falugazdász és a családgondozó.

Információs pontja lehetne ugyanitt a vidékfejlesztési irodának, s így az érintettek tájékoztatást kaphatnának az aktuális pályázati lehetőségekről. Településmenedzser egyébként már eddig is dolgozott az önkormányzat megbízásából, ezután azonban korszerű eszközök segítik a munkáját, s nem utolsósorban: a helyi lakosság is térítésmentesen veheti igénybe a faxot, az internetet, a fénymásolót.

Olvasóink írták

  • 1. gyurika32 2011. július 20. 17:36
    „Nagyszerű.Remélem a mai fiatalok is bejárnak majd mint a mi korosztályunk régen.Nagyon jó közösség volt akkor.Sok sikert kivánok hozzá. Takács György.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint három tonna adomány

Hatodszor kapott élelmiszer-adományt a fővárosi élelmiszerbankból a Nyitott Kapu-Vár Térségi… Tovább olvasom