Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Rábaközi zarándoklók a jelenés helyéhez

Medjugorjében huszonhárom évvel ezelőtt néhány serdülő jelenést látott. Azóta az ezerlelkes horvát falu zarándokhely, ahová a Rába- közből is gyakran látogatnak hívek.
„ Medjugorje egyetlen veszélye, hogy figyelmen kívül hagyjuk", pedig ezt a különös látomással áldott helyet 1981 óta milliók látogatják. A kapuvári Horváthné Bea 1996-ban járt először a zarándokhelyen, amelyről elmondta: néhány serdülő annak idején egy ragyogó nőalakot látott a faluhoz közeli ösvényen. Az asszony gyermeket tartott a kezében, másnap visszatért és megnevezte magát – „Én vagyok a boldogságos Szűz Mária" –, majd titkokat bízott a látnokokra, amelyek még az ő földi életükben beteljesülnek.

– Azóta megszámlálhatatlan azok száma, akik elváltak, s újra egymásra találtak, gyermekek, akik kiengesztelődtek szüleikkel, családok, akik letérdelve meglelték az örömöt és a harmóniát. Több ezer imaközösség alakult a „Béke királynője" vezetésével a rózsafüzér imádkozására, az oltáriszentség imádására, amivel megújítják és táplálják az egész világon az egyházközösségek életét – mesélte Bea, majd saját élményét osztotta meg a Kisalfölddel.

– Abban az időben több dolog is foglalkoztatott, megválaszolatlan kérdések, megoldatlannak látszó problémák. Úgy éreztem, talán Medjugorjében választ kapok kérdéseimre, megoldást problémáimra. Akkor és ott én is vágytam erre a tisztaságra. Lábaim a gyóntatóatyához vittek, szabad ég alatt bántam meg bűneimet. Nagyon boldog voltam, mert szeretve éreztem magamat.

„ Nagyon megérintett a hely földöntúli tisztasága. Ez a tisztaság nem a falakból, az utakból, a házakból áradt, hanem az emberek szeméből, imádságos mozdulataikból és a közöttünk sétáló szerzetesekből."

Két évvel ezelőtt a medjugorjei zarándokutak szervezője Beát bízta meg, hogy folytassa a szervezést. Az asszony gondolkodás nélkül igent mondott a feladatra.

– Teljes bizonyossággal tudom és érzem, hogy a Szűzanya azzal a feladattal bízott meg, hogy elvigyem hozzá az Isten szeretetére éhező embereket. Nagy ajándék számomra, hogy az én segítségemet kérte.

Lelkiségi találkozó

A hagyományos medjugorjei lelkiségi találkozót július 31-től augusztus 7-ig tartják a horvátországi búcsújáró helyen. Jelentkezni még lehet a 96/245-004-es vagy a 30/ 491-5228-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborok, kiadványok, konferenciák

Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója, még főiskolásként kezdett foglalkozni… Tovább olvasom