Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Rábaközi vásár: közel száz kiállító Csornán

Az elmúlt hétvégén zajlott le Csornán a VIII. Rábaközi Kiállítás és Vásár. A közel száz kiállító termékeire és szolgáltatásaira egyre többen kíváncsiak. A szombati megnyitón adták át a vásár díjait.
A hétvégi rossz idő sem szegte a csornaiak és környékbeliek kedvét. Ismét nagyszámú látogatója volt a VIII. Rábaközi Kiállítás és Vásár rendezvényeinek.

– A három nap vélhetően nem az időjárásról, hanem a város és a környék cégeinek és vállalkozásainak bemutatóiról szól – mondta Papp József, Csorna polgármestere a szombat délelőtti megnyitón. A város első embere szerint a nyolc évvel ezelőtti elképzelések napjainkra beváltak, új színfolttal gazdagítva a Rábaköz gazdasági és kulturális életét: hiszen a vásár rendezvényein túl a majális programjain is szórakozhatott a közönség.

A vásár első napján – a hagyományokhoz híven – kiosztották a kiállítás díjait. Elsőként Papp József polgármester Csorna város díját adományozta a Tondach Magyarország Rt. képviselőjének. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díját Dobrovicsné Edvi Zita, a Zita Textil 2000 Bt. tulajdonosa vehette át. A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Baka 48 Kft.-t találta elismerésre méltónak, az ipartestület pedig Kozma Csabának adott át díjat. A megyei önkormányzat részéről dr. Szakács Imre a kapuvári Kaputrade Iparoscentrumot díjazta, a vásár szervezői pedig a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezet többéves munkáját jutalmazták. A vásár nagydíját a Hipp Kft. képviselője vehette át.

A hétvégi programokon helyi és környékbeli amatőr csoportok mutatkoztak be a nagyközönségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tájspecifikus rábaközi értékek

A Rábaköz olyan földrajzi egység, amely sajátos turisztikai adottságokkal és vonzerővel rendelkezik. Ezt a tájegységet versenyképessé kell tenni – állítja egy Csornán rendezett konferencia szervezője. A házigazda jogán dr. Horváth Lóránt Ödön premontrei apát, csornai prépost-prelátus a rend történetének rövid ismertetésével köszöntötte a jelenlevőket. Tovább olvasom