Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Rábaközi tereprali Himodon

Péntek délután fél négykor, Himodról rajtolnak az idei rábaközi tereprali résztvevői. A háromnapos rendezvényre az európai versenyzők java érkezik a Rábaközbe.
A rábaköziek számára már ismerős módon, a péntek fél négykor kezdődő rajtceremóniával kezdődik a háromnapos Céltrans 97 – Rábaköz Kupa 2013 elnevezésű terepraliverseny. A környéken hagyománnyá vált autóverseny idén nem Kapuváron, hanem Himodon rendezte be központját, a szervizpark a község sportpályáján lesz, a rajtceremónia az iskola mellett, a versenyközpont pedig a helyi művelődési házban kap helyet.

A hazaiak közül a Szalay–Bunkoczi párost, a külföldiek közül pedig a cseh Miroslav Zapletalt, a lengyel Adam Malyszt (egykori síbajnok) vagy a szintén hazai Fazekas–Horn párost is láthatja a közönség. A Céltrans 97 – Rábaköz Kupa a hazai tereprali-bajnokság hivatalos, kétszeres pontértéket adó versenye, mely a FIA CEZ-trófea második nemzetközi futama is egyben. Az autók a három nap alatt 449 kilométert tesznek meg tizenegy települést (Himod, Dénesfa, Cirák, Gyóró, Hövej, Vitnyéd, Kisfalud, Mihályi, Vadosfa, Beled, Fertőendréd) érintve. A pálya tartalmazza a népszerű nézői pontot, a csermajori bányát is. A díjkiosztót vasárnap délután négy órakor Himodon tartják.

Péntektől ismét versenyautóktól lesz hangos a Rábaköz.

Olvasóink írták

 • 5. olvaso02 2013. május 28. 20:42
  „Tisztelt valakiakiami!
  A Höveji hidnál baleset mentesen meg oldották a problémát ami nem kis felelősség el járt ! sőt oda szakképzet emberekre lett volna szükség . de három olyan ember akik nem jártasak ebben a feladatban megállták a helyüket !!!! de ha ez neked bohóckodásnak tűnt akkor csak sajnálni tudlak mert nincs felelősség érzet benned !!!”
 • 4. magyarattila 2013. május 27. 08:08
  „valakiakiami

  Sajnálom. Az eredeti időpontban nem lehetett megrendezni a versenyt. (Az új szervezőnek elölről kellett kezdenie mindent. Engedélyek, pályaírás, stb.). A döntést esetleg a sportági szövetségen lehetne számon kérni. Vagy a versenyt szervező cégen. Mi, akik helyiként évek óta valamilyen szinten bekapcsolódunk az esemény szervezésébe és lebonyolításába, mindenesetre örülünk neki, hogy nem maradt ki az idei verseny. Reméljük lesz a következő években is tereprally futam a Rábaközben. Akit érdekel a program kimegy és megnézi, akkor amikor van és ott ahol van, akit meg nem érdekel, az annyi minden mást csinálhat helyette... A szervezők természetesen minden olyan hozzáértő segítségnek örülnek, amitől jobb lehet a lebonyolítás.”
 • 3. valakiakiami 2013. május 26. 10:07
  „Hát ez elég gyenge kis válasz volt söt nagyon kifogás szaga van mert ha az elöször kiirt idöpontba rendezik meg akkor nem ütközött volna a kerékpáros rendezvényekbe! Amugy a rendezés az parodiába illö az ugynevezet biztonsági emberkéknek fogalma sem volt hogy mit csinálnak :) Höveji hidnál a nézök azon szorakoztak mit bohockodnak az ugynevezet rendezök:)”
 • 2. magyarattila 2013. május 23. 23:16
  „nagyonfáj: a futam neve Rábaköz kupa, ami aztjelenti, hogy a Rábaközben, de nem feltétlenül mindig egy településhez kötődően kerül megrendezésre. Az eddigi szervező helyett egyrészt idén hirtelen váltással egy másik szervező áll a futam mögött, másrészt a mostani időpontban a Kapuvári kerékpárutas beruházáshoz kapcsolódó események miatt nem volt lehetőség a kapuvári területeken pályakijelölésre, illetve a versenyközpont elhelyezésére. Hogy miért pont Himod? A helyi szervezők javaslata volt ez a potenciálisan szóba jöhető alternatív helyszínek közül. A döntésre rendelkezére álló idő alatt olyan helyszínt kellett keresni, ami nyitott, támogató, befogadó, adottságai jól ismertek a szervezők előtt és nem utolsó sorban a tervezett pályák megközelítése szempontjából is jó helyen van. Mindenesetre köszönet Himodnak, és természetesen minden településnek aki hozzájárulását adta a futam megrendezéséhez.”
 • 1. nagyonfááj 2013. május 23. 16:34
  „Azért kíváncsi lennék, hogy mi oka lehet annak, hogy Kapuvár helyett a Himod nevű metropolitanben rendezik meg!! Módos Úr! Lelkiisméret tiszta??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zebrán gázoltak kerékpárost Kapuváron

Kapuváron a Spar előtt a zebrán ütötték el a biciklist szerda este 7 óra körül - tájékoztatta… Tovább olvasom